Wizy do Iranu w 2 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u Nas! Wnioski wizowe on-line zapewniające podpowiedzi podczas wypełniania oraz ich weryfikację.

Twoja wiza jest gotowa!

Właściwy dokument otrzymasz na adres e-mail.

Mamy zniżki :)

- 15% taniej (pośrednictwo wizowe) dla grup powyżej 5 osób
- 30% taniej (pośrednictwo wizowe) dla grup powyżej 10 osób
- 10% taniej (pośrednictwo wizowe) dla studentów i osób poniżej 26 lat
* zniżki nie łączą się ze sobą, ani z innymi promocjami wizowymi widocznymi na stronie

Lonely Planet poleca aina.pl. Figurujemy jako firma, przez którą w łatwy sposób można wyrobić wizę.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
    
Typ wizy

Opis:
Promesa umożliwiająca wystawienie wizy na lotnisku
- turystyka, zwiedzanie,
- wizyty; na targach, rodziny / znajomych,
- sprawy prywatne.

Ważność wiz:
- 90 dni od daty wydania,
- 30 dni pobytu.

Czas wyrabiania
  

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Jedziesz w celach turystycznych do Iranu w 2017 roku? Aby otrzymać wizę turystyczną 30-dniową dostarcz nam: paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży, wypełniony przez naszą stronę wniosek wizowy, aktualne zdjęcie paszportowe, obowiązkowo ubezpiecznie kosztów leczenia za granicą (możesz zakupić u nas) oraz poparcie wizowe, które też możesz u nas zamóić. Możesz ubiegać się o wizę upoważniającą do 1- lub 2-krotnego przekroczenia granicy Iranu i zezwalającą do 30 dni pobytu. Wybierz wizę i kliknij przycisk “Wypełnij wniosek” aby przejść do wniosku wizowego online do Iranu.

Zanim wyjedziesz do Iranu

Pobierz darmowy mini-przewodnik.

Cena wizy
Pośrednictwo:
250 PLN
Razem: 250 PLN

Potrzebujesz pomocy?

Zadaj pytanie

Podoba Ci się strona? Podziel się.

Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
  • Skan paszportu
  • 1 x zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (do wyrobienia poparcia wizowego) - pobierz wymagania dot. zdjęcia
  • Wypełniony wniosek wizowy (Kliknij przycisk Wypełnij wniosek on line)
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od następnego dnia po otrzymaniu przez naszego pracownika wszystkich niezbędnych dokumentów do otrzymania wizy.
  • W przypadku konieczności wizowania paszportów w innym mieście, niż miejsce składania dokumentów należy doliczyć 2 dni na przesyłki kurierskie.
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 65 zł
Ważne
  • Promesa umożliwiająca wystawienie wizy na lotnisku
  • Promesa jest ważna miesiąc; w ciągu tego miesiąca należy uzyskać wizę w paszporcie

Spodobała Ci się nasza strona wizowa, a może nie jesteś z niej zadowolony/a? Będziemy wdzięczni za Twój komentarz:)

Często zadawane pytania: Wizy do Iranu

1. Jakie dokumenty muszę posiadać, aby wyrobić wizę turystyczną do Iranu?

Aby otrzymać wizę turystyczną do Iranu, należy posiadać paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie powrotu, wypełniony wniosek wizowy, aktualne zdjęcie oraz ubezpieczenie na czas podróży. Wymagane jest również posiadanie poparcia wizowego (Authorization Code), zwanego również „pozwoleniem wizowym”.

2. Co to jest pozwolenie wizowe (Authorization Code) i czy jest ono obowiązkowe?

Jest to zezwolenie na wjazd na teren Iranu i jest ono wymagane do otrzymania wizy. Osoba, która stara się o wizę, dopiero po otrzymaniu numeru tego pozwolenia, może złożyć do Działu Wizowego Ambasady wymagane dokumenty. Pozwolenie to można załatwić w biurze Aina Travel.

3. Nie posiadam pozwolenia wizowego. Jak długo będę oczekiwać na otrzymanie już gotowej wizy do Iranu

Wyrobienie pozwolenia wizowego trwa ok. 10 dni roboczych (dni robocze w krajach muzułmańskich trwają od niedzieli do czwartku!). Po otrzymaniu pozwolenia, musi minąć kolejne 2-3 dni robocze (zwykłe), aby można było złożyć dokumenty w Ambasadzie Iranu w celu wyrobienia wizy. Aktualny czas oczekiwania na wizę to ok. 10 dni roboczych. Łączny czas wyrabiania dokumentu to ok. 23 dni robocze, przy czym prosimy pamiętać o muzułmańskim tygodniu pracy!

4. Jakie wymogi musi spełniać ubezpieczenie na czas podróży, abym uzyskał wizę ?

Nie ma specjalnych wymogów dotyczących ubezpieczenia do Iranu, jednakże zalecamy wykupienie przynajmniej 30.000 Euro kosztów leczenia (KL), gdyż tańsze ubezpieczenie może nie być wystarczające na pokrycie kosztów opieki medycznej w tym państwie.

5. Jestem kobietą i mam zamiar samotnie jechać do Iranu, czy dostanę wizę?

Młode kobiety podróżujące do Iranu samotnie mają znikome szanse na uzyskanie wizy. Zalecamy podróż przynajmniej we dwoje i to najlepiej z mężczyzną. Jednak uzyskanie wizy w takim przypadku nie jest niemożliwe. Zapraszamy do kontaktu odpowiednio wcześnie przed planowanym wyjazdem.

6. Znalazłem informacje w internecie, że mając Authorization Code czas uzyskania wizy do Iranu to 1-2 dni robocze, czy to prawda? U Państwa są inne informacje.

Zdecydowanie są to błędne informacje! Aktualnie czas uzyskania wizy do Iranu z Authorization Code wynosi ok. 10 dni, w zależności od sezonu czas może być krótszy lub dłuższy, ale zwykle o 2 dni.

7. Jak długo jest ważna wiza do Iranu i kiedy najpóźniej mogę wjechać do tego państwa?

Wiza do Iranu jest ważna od momentu jej wydania przez 90 dni i upoważnia do 30-dniowego przebywania na terenie Iranu. Wjechać możesz nawet ostatniego dnia i pozostać tam do miesiąca czasu.

8. Jakie dokumenty powinienem dostarczyć, aby uzyskać wizę biznesową do Iranu?

Aby uzyskać wizę do Iranu przeznaczoną na wyjazdy biznesowe należy dostarczyć nam komplet następujących dokumentów: numer pozwolenia na wydanie wizy uzyskany w Ministerstwie Spraw Zagranicznych Iranu Authorization Code (Sekcja wizowa) lub kopię zaproszenia od zapraszającej irańskiej organizacji (sponsorującego ministerstwa, firmy, instytucji); wypełniony komputerowo i podpisany odręcznie wniosek wizowy; kolorowe zdjęcie paszportowe (bez okularów); paszport ważny przez co najmniej 6 kolejnych miesięcy oraz kopię strony paszportu z danymi osobowymi, a także dowód wykupienia odpowiedniego ubezpieczenia turystycznego (pokrywającego koszty ewakuacji medycznej oraz transportu zwłok).

9. Jak długo ważna jest biznesowa wiza do Iranu?

Wiza biznesowa jest ważna od momentu jej wydania i upoważnia do przebywania na terenie Iranu przez 30 dni. Jednakże ilość dni upoważniających do przebywania na terenie Iranu jest podana w zaproszeniu od irańskiej firmy/instytucji.

10. Jak długo trwa wyrobienie biznesowej wizy do Iranu?

Wyrobienie biznesowej wizy do Iranu trwa od 8 do 10 dni roboczych od momentu złożenia kompletu wymaganych dokumentów w Konsulacie Iranu.

Iran - Najciekawsze teksty z naszego blogu

Teheran – irańska stolica w perskiej koronie

Szukasz miasta pełnego sprzeczności? Teheran zapewni Ci tak różnorodne doznania, że wyjedziesz stąd w pełni usatysfakcjonowany. Na każdym kroku dostrzeżesz przenikanie się: tradycji z nowoczesnością, sztuki bliskiego wschodu z modernizmem, chaosu z uporządkowaniem czy radości ze...

Czytaj więcej

Na szlaku starożytnych Persów

Iran to kraj położony na terenie dawnego imperium perskiego, a zarazem spadkobierca jego kultury, tradycji i obyczajów. Podróż w te strony to prawdziwa uczta historyczna oraz szansa poznania zupełnie nowego kraju. Persja była jednym z największych i najbardziej wpływowych regionów na mapie starożytnego świata, co po niej zostało?...

Czytaj więcej

Abyaneh – podróż do źródeł irańskiej kultury

Abyaneh to serce Iranu bijące starożytnym rytmem. Jeśli się tu wybierasz nie możesz ominąć tego miejsca. Czas zatrzymał się tu dawno temu. Życie płynie tu spokojnie, nikt się nie śpieszy. Twoją uwagę zwrócą natomiast piękne gliniane domy, pięknie ubrani mieszkańcy i wspaniałe widoki z pobliskiego wzgórza...

Czytaj więcej

Doświadczenie

Z powodzeniem świadczymy szeroko zakrojone usługi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynależność do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancją naszej rzetelności i jakości.

Technologia

Nasze usługi są dostępne na wszystkich urządzeniach przenośnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Kraków 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Wysoka jakość usług oraz kompetencja, pozwala nam na wyrażenie opinii, że Aina Travel to godny partner do nawiązania współpracy.
B.P. Herodot

Najpopularniejsza strona wizowa

Jesteśmy najpopularniejszym serwisem pośrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 01.04.2016

Płatności

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Współpraca z biurami podróży

Prowadzisz biuro podróży lub organizujesz wyprawy lub eskapady w najdalsze zakątki świata? Zacznij zarabiać na pośrednictwie wizowym ... więcej

© 2005 - 2016 Aina Travel Sp. z o.o. - Sereno Fenn'a 14/1 31-143 Kraków - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony - O nas + Opinie o Aina Travel

Projekt siedziby naszego biura wykonało: MOTIFO - Projektowanie Wnętrz.