Wizy do Algierii w 3 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u nas! Bezproblemowo. Bezbłędnie. Bezpiecznie.

Dostarcz dokumenty

Możesz zamówić kuriera na naszej stronie lub dostarczyć we własnym zakresie.

Twoja wiza jest gotowa

Gwarantujemy Ci uzyskanie wizy na czas.

Lonely Planet poleca aina.pl. Figurujemy jako firma, przez którą w łatwy sposób można wyrobić wizę.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
      
Typ wizy

Opis:
- biznes,
- podpisywanie umów,
- prace zlecone .

Ważność wiz:
- od daty wskazanej we wniosku przez 3 miesiące
- maks. 90 dni pobytu.

Czas wyrabiania
  

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Planujesz wyjazd do Algierii w 2017 roku? Wybierz odpowiednią dla Ciebie wizę. Jeśli do Algierii wybierasz się pozwiedzać, wybierz wizę turystyczną 30-dniową; jeśli jedziesz na targi lub spotkać się z kontrahentami, wybierz wizę biznesową 90-dniową lub 180-dniową. A jeśli jedziesz do Algierii na zaproszenie od osoby prywatnej, wybierz wizę pobytową 30-dniową lub 90-dniową. Do dyspozycji masz wizy 1-, 2- lub wielokrotne, które w zależności od krotności upoważniają do określonej ilości przekroczenia granicy. Zaznacz wybrane właściwości i kliknij przycisk Wypełnij wniosek aby przejść do algierskiego wniosku wizowego online.
Cena wizy
Pośrednictwo:
139 PLN
Opłata konsularna:
400 PLN
Razem: 539 PLN

Potrzebujesz pomocy?

Zadaj pytanie

Podoba Ci się strona? Podziel się.

Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
  • Zaproszenie na wyjazd biznesowy w języku francuskim (należy dostarczyć dobrej jakości skan lub oryginał) - pobierz wzór Kopie zaproszenia należy wysłać bezpośrednio faxem z Algierii do konsulatu (0048226160081) w Polsce.
  • Paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży
  • Wypełniony wniosek wizowy (Kliknij przycisk Wypełnij wniosek on line)
  • 1 x zdjęcie paszportowe (aktualne) - pobierz wymagania dot. zdjęcia
  • Ubezpieczenie kosztów leczenia na sumę min. 35 tys. euro
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od następnego dnia po otrzymaniu przez naszego pracownika wszystkich niezbędnych dokumentów do otrzymania wizy.
  • W przypadku konieczności wizowania paszportów w innym mieście, niż miejsce składania dokumentów należy doliczyć 2 dni na przesyłki kurierskie.
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 12,3 zł

Spodobała Ci się nasza strona wizowa, a może nie jesteś z niej zadowolony/a? Będziemy wdzięczni za Twój komentarz:)

Często zadawane pytania: Wizy do Algierii

1. Jadę do Algierii pozwiedzać i odwiedzić targi, o jaką wizę powinienem się ubiegać i jakie dokumenty powinienem dostarczyć?

Jeśli tylko będziesz odwiedzać targi i nie jesteś wystawcą, wystarczy ubiegać się o wizę turystyczną.

Wymagane dokumenty:

  • ważny paszport przez co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży
  • wypełniony przez naszą stronę i podpisany wniosek wizowy
  • 1 aktualne zdjęcie paszportowe
  • ubezpieczenie kosztów leczenia na sumę min. 35 tys. euro - które możesz zakupić również u nas
  • rezerwacja hotelowa zawierająca dane paszportowe (imię, nazwisko, data urodzenia numer paszportu). Rezerwacja musi być z pieczątką hotelu w Algierii. Należy dostarczyć kolorowy skan.

2. Od kiedy moja wiza turystyczna do Algierii jest ważna?

Turystyczna wiza do Algierii jest ważna według dat podanych we wniosku. Ważna jest tylko w tym okresie. Po dacie zakończenia podróży do Algierii wpisanej do wniosku, traci ona swoją ważność.

3. Potrzebuję ubiegać się o wizę biznesową? Jakich formalności powinienem dopełnić i jak długo mogę korzystać ze swojej wizy?

Aby uzyskać wizę biznesową do Algierii należy złożyć komplet dokumentów taki jak do wizy turystycznej: ważny paszport, wypełniony i podpisany wniosek wizowy, jedno zdjęcie oraz ubezpieczenie (można zakupić u nas) oraz zamiast rezerwacji hotelowej, zaproszenie na wyjazd biznesowy w języku francuskim. Kopię zaproszenia należy wysłać bezpośrednio faxem z Algierii do konsulatu (0048226160081) w Polsce, a oryginał dołączyć do dokumentów. Wiza będzie ważna od daty początkowej, podanej we wniosku, przez kolejne 90 dni.

Tutaj możesz pobrać wzór zaproszenia biznesowego do Algierii:

4. Chcę odwiedzić swoich znajomych w Algierii, co powinienem zrobić aby uzyskać wizę i jak długo mogę u nich być?

W tym przypadku staraj się o wize pobytową w Algierii. Oprócz standardowych dokumentów potrzebnych do wyrobienia wizy turystycznej, tj. ważny paszport, wypełniony i podpisany wniosek, aktualne zdjęcie oraz ubezpieczenie, potrzebne Ci również będzie zaproszenie od osoby prywatnej. Kopię zaproszenia należy wysłać bezpośrednio faxem z Algierii do konsulatu (fax: 22 616 00 81) w Polsce, a Oryginał lub bardzo dobrej jakości skan w języku francuskim dołącz do pozostałych dokumentów. Na zaproszenie znajomych w Algierii będziesz mógł przebywać według dat wskazanych we wniosku, również w tym okresie ważna będzie Twoja wiza.

5. Czym różni się wiza jednokrotna od wizy dwukrotnej i wielokrotnej?

Wiza jednokrotna upoważnia tylko do jednego wjazdu do Algieriiw czasie ważności wizy. Wiza dwukrotna pozwala na dwa wjazdy w czasie ważności wizy, czyli możesz jechać do Algierii, wrócić do Polski lub pojechać na wycieczkę do innego państwa i znów wjechać do Algierii, ale tylko w czasie ważności wizy. Wiza wielokrotna zezwala na dużą ilość wjazdów do Algierii w czasie ważności wizy.

6. Czym różni się wiza jednokrotna od wizy dwukrotnej i wielokrotnej?

Wiza jednokrotna upoważnia tylko do jednego wjazdu do Algieriiw czasie ważności wizy. Wiza dwukrotna pozwala na dwa wjazdy w czasie ważności wizy, czyli możesz jechać do Algierii, wrócić do Polski lub pojechać na wycieczkę do innego państwa i znów wjechać do Algierii, ale tylko w czasie ważności wizy. Wiza wielokrotna zezwala na dużą ilość wjazdów do Algierii w czasie ważności wizy.

7. Czy żeby wjechać do Algierii wymagane jest ubezpieczenie turystyczne?

Tak, aby uzyskać wizę do Algierii należy wykupić ubezpieczenie turystyczne, które obejmuje przynajmniej 30 000 euro kosztów leczenia. Ubezpieczenie możesz zakupić również u nas.

Ubezpieczenie turystyczne do Algierii możesz kupić online tutaj.

8. Jak długo trwa wyrabienie wizy do Algierii?

Każdy rodzaj wizy do Algierii można uzyskać w czasie 14 dni roboczych od daty złożenia kompletu dokumentów w Konsulacie Algierii. Do tego czasu należy doliczyć jeszcze dwa dni robocze, jeśli przesyłasz dokumenty kurierem.

9. Jak wcześnie przed wyjazdem mogę aplikować o wizę do Algierii?

Najwcześniej o algierską wizę można się ubiegać na 3 miesiące przed planowaną podróżą.

10. Czy w przypadku wizy turystycznej wystarczy rezerwacja z portalu hotelowego?

Niestety nie, taka rezerwacja nie będzie akceptowana. Rezerwacja hotelu w Algierii powinna być opłacona. Hotel wystawia wówczas voucher w j. francuskim ze swoją pieczątką oraz z Pani danymi paszportowymi, i taki dokument należy dostarczyć aby uzyskać wizę.

11. Jak wygląda wiza do Algierii w paszporcie?

Zdjęcie wizy do Algierii

Wiza algierska w paszporcie.

Doświadczenie

Z powodzeniem świadczymy szeroko zakrojone usługi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynależność do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancją naszej rzetelności i jakości.

Technologia

Nasze usługi są dostępne na wszystkich urządzeniach przenośnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Kraków 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Wysoka jakość usług oraz kompetencja, pozwala nam na wyrażenie opinii, że Aina Travel to godny partner do nawiązania współpracy.
B.P. Herodot

Najpopularniejsza strona wizowa

Jesteśmy najpopularniejszym serwisem pośrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 01.04.2016

Płatności

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Afiliacja wizowa

Bezpłatna Afiliacja Wizowa, to forma współpracy pomiędzy aina.pl a właścicielami witryn internetowych... więcej

© 2005 - 2016 Aina Travel Sp. z o.o. - Sereno Fenn'a 14/1 31-143 Kraków - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony - O nas + Opinie o Aina Travel

Projekt siedziby naszego biura wykonało: MOTIFO - Projektowanie Wnętrz.