Wiza do Arabii Saudyjskiej w 3 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u nas! Bezproblemowo. Bezbłędnie. Bezpiecznie.

Dostarcz dokumenty

Możesz zamówić kuriera na naszej stronie lub dostarczyć we własnym zakresie.

Twoja wiza jest gotowa

Gwarantujemy Ci uzyskanie wizy na czas.

Mamy zniżki :)

- 15% taniej (pośrednictwo wizowe) dla grup powyżej 5 osób
- 30% taniej (pośrednictwo wizowe) dla grup powyżej 10 osób
- 10% taniej (pośrednictwo wizowe) dla studentów i osób poniżej 26 lat
* zniżki nie łączą się ze sobą, ani z innymi promocjami wizowymi widocznymi na stronie

Lonely Planet poleca aina.pl. Figurujemy jako firma, przez którą w łatwy sposób można wyrobić wizę.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
    
Typ wizy

Opis:
- biznes, wizyty na targach, podpisywanie umów.

Ważność wiz:
- 30 dni od daty wydania,
- pobyt 30 dni od daty wjazdu

Czas wyrabiania
  

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Masz zamiar wybrać się do Arabii Saudyjskiej w 2017 roku? Wybierz wizę dostosowaną do charakteru Twojego wyjazdu. Do wyboru masz wizy upoważniające do jednokrotnego lub wielokrotnego przekraczania granicy. Niezależnie od tego możesz wybrać dwa typy wiz. Jeśli jedziesz na targi lub spotkać się z kontrahentami, wybierz wizę biznesową; a jeśli jedziesz tam pracować wybierz wizę pracowniczą. Niezależnie od charakteru Twojego wyjazdu, aby uzyskać wizę, musisz przedłożyć następujące dokumenty: numer rejestracji internetowej ENJAZIT, legalizację listu delegującego w KiG-u oraz legalizację pisma w MSZ. Jeśli ich nie posiadasz, pomożemy Ci w ich uzyskaniu. Zaznacz wybrane właściwości i kliknij przycisk Wypełnij wniosek aby przejść do wniosku wizowego online do Arabii Saudyjskiej.
Cena wizy
DZISIAJ WIZA 50 zł TANIEJ!
Pośrednictwo:
197 PLN 147 PLN
Opłata konsularna:
70 USD
Obowiązkowa opłata za rejestrację wniosku i ubezpieczenia ENJAZIT:
96 PLN
DODAJ

Legalizacja listu delegującego w KiG-u oraz opłata skarbowa

Jest wymagane, DODAJ jeśli nie posiadasz

DODAJ

Legalizacja pisma w MSZ oraz opłata skarbowa

Jest wymagane, DODAJ jeśli nie posiadasz

Razem: 525 PLN

Potrzebujesz pomocy?

Zadaj pytanie

Podoba Ci się strona? Podziel się.

Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
  • Zaproszenie z Arabii Saudyjskiej wystawione przez saudyjską Izbę Przemysłowo-Handlową lub w formie elektronicznej przez saudyjski MSZ
  • Kopia dokumentów rejestracyjnych firmy wystawiającej zaproszenie
  • 2 x Pismo delegujące z firmy polskiej zalegalizowane przez Krajową Izbę Gospodarczą i Ministerstwo spraw Zagranicznych RP w języku angielskim. Pismo powinno być skierowane do konsula i zawierać następujące informacje: - pobierz wzór
  • Obowiązkowe ubezpieczenie podróży wydawane przez Konsulat Arabii Saudyjskiej - wysokość polisy podróżnej jest wyliczana podczas aplikowania o wizę w systemie ENJAZIT i jest dodatkowo płatna
  • 1 x Wypełniony wniosek wizowy (Kliknij przycisk Wypełnij wniosek on line) w języku angielskim
  • Paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży
  • 2 x aktualne zdjęcie - pobierz wymagania dot. zdjęcia
  • Kopia rezerwacji biletu
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od następnego dnia po otrzymaniu przez naszego pracownika wszystkich niezbędnych dokumentów do otrzymania wizy.
  • W przypadku konieczności wizowania paszportów w innym mieście, niż miejsce składania dokumentów należy doliczyć 2 dni na przesyłki kurierskie.
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 65 zł
Ważne
  • Aby zalegalizować list w KIG-u należy dostarczyć:
    Dokumenty rejestracyjne:
    - Dokument z organów rejestrowych potwierdzający prowadzenie przez wnioskodawcę działalności gospodarczej,
    - Zaświadczenie o nadaniu statystycznego numeru identyfikacyjnego REGON,
    - Decyzja albo potwierdzenie faktu nadania numeru identyfikacji podatkowej NIP,
    - Uwierzytelnione wzory podpisów osób uprawnionych do reprezentowania podmiotu wnioskującego.
  • Wniosek o legalizację w Krajowej Izbie Gospodarczej: - pobierz wzór
  • Przy wyrabianiu wizy biznesowej/pracowniczej do Arabii Saudyjskiej należy przedłożyć list delegujący od firmy. Niniejszy list powinien być zalegalizowany w KIG i MSZ. Nasza firma wykonuje również legalizacje dokumentów we wszystkich instytucjach.

Spodobała Ci się nasza strona wizowa, a może nie jesteś z niej zadowolony/a? Będziemy wdzięczni za Twój komentarz:)

Często zadawane pytania: Wiza do Arabii Saudyjskiej

1. Kiedy moja wiza staje się ważna i kiedy wygasa?

Wiza jest ważna od daty wystawienia i jest ważna tyle dni, ile określono w zaproszeniu. Wizy 1-krotne zwykle są ważne 30 dni od daty wystawienia, wielokrotne 90 lub 180.

2. O jaki rodzaj wizy powinienem się ubiegać jadąc do Arabii Saudyjskiej?

Wiza biznesowa komercyjna jest dedykowana osobom na stanowiskach kierowniczych, dyrektorom i właścicielom firm. Celem takich wyjazdów są rozmowy handlowe, prezentacje ofert itp.
Wiza na wizytę pracowniczą jest skierowana do osób na stanowiskach inżynieryjnych i technicznych udających się do Arabii w celu prowadzenia nadzoru technicznego, montażu, prac konserwacyjnych i gwarancyjnych.

3. Nie mam biletu lotniczego, czy bez tego mogę ubiegać się o wizę?

Aby ubiegać się o wizę wystarczy posiadać rezerwację biletu lotniczego, która z reguły jest bezpłatna. Jeśli nie posiadasz takiej rezerwacji, możemy ją wykonać dla Ciebie za darmo.

4. Firma dla której pracuję jest zarejestrowana poza granicami Polski, gdzie powinienem zalegalizować list delegujący?

W takim przypadku list delegujący musi zostać zalegalizowany w Konsulacie Arabii Saudyjskiej w kraju, w którym firma jest zarejestrowana. Zalegalizowany list musi być dołączony do wniosku wizowego w oryginale.

5. Jak wygląda wiza do Arabii Saudyjskiej w paszporcie?

Zdjęcie wizy do Arabii Saudyjskiej

Wiza saudyjska w paszporcie.

Doświadczenie

Z powodzeniem świadczymy szeroko zakrojone usługi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynależność do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancją naszej rzetelności i jakości.

Technologia

Nasze usługi są dostępne na wszystkich urządzeniach przenośnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Kraków 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Wysoka jakość usług oraz kompetencja, pozwala nam na wyrażenie opinii, że Aina Travel to godny partner do nawiązania współpracy.
B.P. Herodot

Najpopularniejsza strona wizowa

Jesteśmy najpopularniejszym serwisem pośrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 01.04.2016

Płatności

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Afiliacja wizowa

Bezpłatna Afiliacja Wizowa, to forma współpracy pomiędzy aina.pl a właścicielami witryn internetowych... więcej

© 2005 - 2016 Aina Travel Sp. z o.o. - Sereno Fenn'a 14/1 31-143 Kraków - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony - O nas + Opinie o Aina Travel

Projekt siedziby naszego biura wykonało: MOTIFO - Projektowanie Wnętrz.