Wiza do Australii w 2 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u nas! Bezproblemowo. Bezbłędnie. Bezpiecznie.

Twoja wiza jest gotowa!

Właściwy dokument otrzymasz na adres e-mail.

Lonely Planet poleca aina.pl. Figurujemy jako firma, przez którą w łatwy sposób można wyrobić wizę.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
  
Typ wizy

Opis:
- turystyka, wizyty na targach, rozmowy handlowe, wizyty u rodziny.

Ważność wiz:
- rok od daty wydania,
- wielokrotna,
- każdy pobyt nie dłuższy jak 3 miesiące.

Czas wyrabiania
  

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Masz zamiar wyjechać do Australii w 2017 roku i nie wiesz na jaką wizę się zdecydować? Do wyboru aktualnie są dwie wizy: wiza turystyczna 365-dniowa oraz turystyczno/biznesowa 90-dniowa. Ta pierwsza przeznaczona jest dla osób zamierzających zwiedzić Australię i/lub odwiedzić rodzinę. Ta druga, przeznaczona jest dla osób planujących wyjazd w celach turystycznych i/lub w celach biznesowych tzn. na targi branżowe i szeroko rozumiane wizyty handlowe. Wizy upoważniają do wielokrotnego przekraczania granic. Zaznacz wybraną wizę i kliknij przycisk "Wypełnij wniosek on-line", aby przejść do australijskiego wniosku wizowego.
Cena wizy
Pośrednictwo:
115 PLN
Razem: 115 PLN

Potrzebujesz pomocy?

Zadaj pytanie

Podoba Ci się strona? Podziel się.

Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
  • Nie potrzebujesz żadnych dodatkowych dokumentów, wystarczy że wypełnisz wniosek przez naszą stronę (kliknij Wypełnij wniosek on-line)
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od następnego dnia po otrzymaniu przez naszego pracownika wszystkich niezbędnych dokumentów do otrzymania wizy.
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 12,30 PLN
  • Immigration w Australii zastrzega sobie prawo do wydłużenia procedury wizowej do 10 dni roboczych.

Spodobała Ci się nasza strona wizowa, a może nie jesteś z niej zadowolony/a? Będziemy wdzięczni za Twój komentarz:)

Często zadawane pytania: Wiza do Australii

1. Czy mając przyznaną wizę turystyczną lub biznesową do Australii mogę przedłużyć ją na miejscu?

Niestety ubieganie się o przedłużenie wizy na miejscu jest niemożliwe. Należy wrócić do kraju i ubiegać się o kolejną wizę.

2. Czy do wizy biznesowej do Australii wymagane jest zaproszenie?

Zaproszenie nie jest obowiązkowe do aplikacji o wizę, jednak Immigration w Australii podczas rozpatrywania wniosku zawsze może poprosić o dodatkowe dokumenty, więc trzeba być przygotowanym na taką ewentualność.

3. Jak długo trwa wyrabianie wizy turystycznej do Australii?

Aby pojechać do Australii mamy dwie wizy turystyczne do wyboru: 90-dniową i roczną. Tę pierwszą można dostać od 1-3 dni robocze, jednakże Immigration w Australii zastrzega sobie prawo do rozpatrywania wniosku nawet do 10 dni roboczych. Wyrobienie rocznej wizy turystycznej trwa około 1 miesiąca. Nie możemy jednak nigdy zagwarantować dokładnego terminu przyznania wizy.

4. Jak długo trwa wyrobienie wizy biznesowej do Australii?

Wyrobienie wizy biznesowej trwa ok. 1-3 dni roboczych, jednak Immigration w Australii zastrzega sobie prawo do rozpatrywania wniosku nawet do 10 dni roboczych. Prosimy wziąć taką możliwość pod uwagę przy staraniu się o wizę.

5. Wybieram się do Tasmanii, czy potrzebna mi jest wiza?

Aby pojechać do Tasmanii, będzie Ci potrzebna wiza do Australii, którą należy okazać przy wjeździe.

6. Czy wymagane jest ubezpieczenie do Australii?

Ubezpieczenie nie jest wymagane do uzyskania wizy. Natomiast w przypadku każdego wyjazdu zaleca się wykupienie ubezpieczenia, ze względu na wysokie koszty leczenia w australijskich szpitalach.

Ubezpieczenie turystyczne do Australii możesz kupić online tutaj.

7. Jak długo jest ważna wiza do Australii?

Wiza do Australii jest ważna przez rok od daty jej wydania i uprawnia do wielokrotnego przekraczania granicy. Jednakże każdy z pobytów nie może być dłuższy niż 3, 6, 12 miesięcy (długość pobytu zależna jest od rodzaju wizy o jaki się aplikowało). Ostatni wjazd na teren Australii może odbyć się w ostatnim dniu ważności wizy.

8. Staram się o wizę turystyczną do Australii, jakich dokumentów będę potrzebować?

Starając się o wizę turystyczną do Australii nie trzeba dostarczać żadnych dokumentów. Wystarczy wypełnić wniosek przez nasza stronę i załączyć skan paszportu (strona ze zdjęciem) w celu weryfikacji.

9. Chcę uzyskać roczną wizę do Australii, jakie dokumenty będą mi potrzebne?

Aby uzyskać roczną wizę do Australii, przygotuj:

  • Wypełniony wniosek wizowy
  • Zaproszenie w języku angielskim w formie listu od obywatela Australii z jego podpisem (do zaproszenia należy dołączyć kopię strony ze zdjęciem z dokumentu stwierdzającego tożsamość osoby zapraszającej np. z australijskiego paszportu lub karty imigracyjnej)
  • Pracownik firmy powinien dostarczyć list z pracy o zajmowanej pozycji, zarobkach i przyznanym urlopie
  • Jeśli posiadasz własną firmę lub pracujesz w systemie samozatrudnienia przedstaw następujące dokumenty: kopię wpisu do działalności gospodarczej lub wyciąg z KRS, kopię regonu oraz sprawozdanie podatkowe za ostatni rok lub wyciąg z konta firmy
  • Jeśli nie posiadasz zaproszenia, przedstaw pełen plan podróży
  • Wyciąg z konta prywatnego (ostatnie 3 miesiące)
  • Wyciąg z konta osoby zapraszającej (ostatnie 3 miesiące)
  • Jeśli jesteś studentem lub uczniem, przedstaw opieczętowany list ze szkoły oraz ważną legitymację studencką lub uczniowską
  • Jeśli jesteś na emeryturze lub rencie, przedstaw kopię legitymacji emeryta / rencisty oraz wyciąg z konta, na które wpływają świadczenia emerytalne / renta.

10. Mam 75 lat i staram się o roczną wizę do Australii, czy potrzebuję przedstawić jakieś dodatkowe dokumenty na temat mojego zdrowia?

W tym wieku osoba, która ubiega się o roczną wizę do Australii może dodatkowo zostać poproszona o wykonanie badań lekarskich. Badania te wykonuje lekarz wskazany przez Ambasadę Australii.

11. Jestem obcokrajowcem, czy mogę ubiegać się o wizę do Australii przez biuro Aina Travel?

Możesz aplikować o wizę przez nasze biuro, pod warunkiem, że jesteś obywatelem państwa należącego do Unii Europejskiej.

12. Jestem obcokrajowcem spoza Unii Europejskiej, czy mogę się ubiegać o wizę do Australii przez biuro Aina Travel?

Jeśli jesteś obywatelem spoza UE, to skontaktuj się z nami mailowo: bokaina.pl, ponieważ procedury wizowe mogą się różnić w zależności od państwa.

Australia - Najciekawsze teksty z naszego blogu

Wave Rock – magiczny klif Australii

Australia to na prawdę piękny kraj i ma wiele do zaoferowania, zwłaszcza jeśli chodzi o atrakcje przyrodnicze. Jedną z nich jest magiczny klif Wave Rock. Granitowy twór powstał ponad 60 milionów lat temu i liczy sobie 14 metrów wysokości i przeszło 100 metrów szerokości...

Czytaj więcej

Wyspy Whitsunday – kawałek raju na ziemi

Plaże pełne białego pisaku, krystalicznie czysta woda o szlachetnej barwie i lekka orzeźwiająca bryza... tak maluje się australijski archipelag Whitsunday. Ta namiastka raju sprawia, że każdy kto się o nim dowie, chce jak najszybciej się tam pojawić. Jeśli i Ty również zapragnąłeś tam pojechać, to...

Czytaj więcej

5 powodów, by odwiedzić Australię!

My już znaleźliśmy 5 powodów, by odwiedzić Australię, a ty? Jeśli nie to poznaj nasze argumenty i sprawdź czy się z nimi zgadzasz... Być może znasz ciekawsze miejsca, piękniejsze atrakcje, bardziej wymagające sporty...

Czytaj więcej

Doświadczenie

Z powodzeniem świadczymy szeroko zakrojone usługi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynależność do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancją naszej rzetelności i jakości.

Technologia

Nasze usługi są dostępne na wszystkich urządzeniach przenośnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Kraków 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Wysoka jakość usług oraz kompetencja, pozwala nam na wyrażenie opinii, że Aina Travel to godny partner do nawiązania współpracy.
B.P. Herodot

Najpopularniejsza strona wizowa

Jesteśmy najpopularniejszym serwisem pośrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 01.04.2016

Płatności

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Afiliacja wizowa

Bezpłatna Afiliacja Wizowa, to forma współpracy pomiędzy aina.pl a właścicielami witryn internetowych... więcej

© 2005 - 2016 Aina Travel Sp. z o.o. - Sereno Fenn'a 14/1 31-143 Kraków - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony - O nas + Opinie o Aina Travel

Projekt siedziby naszego biura wykonało: MOTIFO - Projektowanie Wnętrz.