Wiza do Birmy w 2 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u nas! Bezproblemowo. Bezbłędnie. Bezpiecznie.

Twoja wiza jest gotowa!

Właściwy dokument otrzymasz na adres e-mail.

Lonely Planet poleca aina.pl. Figurujemy jako firma, przez którą w łatwy sposób można wyrobić wizę.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
    
Typ wizy

Opis:
- turystyka, zwiedzanie.

Ważność wiz:
- 90 dni,
- 28 dni pobytu.

Czas wyrabiania
  

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Planujesz podróż do Birmy w 2017 roku? Sprawdź którą wizę powinieneś wybrać. Dla osób planujących wyjazd na targi lub w sprawach biznesowych przeznaczona jest wiza biznesowa 70-dniowa, 90-dniowa lub 365-dniowa; a dla osób planujących zwiedzanie przeznaczona jest wiza turystyczna 28-dniowa “on arrival”. Do dyspozycji masz wizy 1-krotną lub wielokrotną, które upoważniają do określonej ilości przekroczenia granicy. Zaznacz wybrane właściwości i kliknij przycisk “Wypełnij wniosek” aby przejść do wniosku wizowego online Myanmar.

Zanim wyjedziesz do Birmy

Pobierz darmowy mini-przewodnik.

Cena wizy
Pośrednictwo:
149 PLN
Opłata konsularna:
50 USD
Razem: 351 PLN

Potrzebujesz pomocy?

Zadaj pytanie

Podoba Ci się strona? Podziel się.

Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
  • Wypełniony wniosek wizowy (Kliknij przycisk Wypełnij wniosek on line)
  • Skan paszportu ważnego co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży
  • Skan zdjęcia paszportowego (aktualnego) - pobierz wymagania dot. zdjęcia
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od następnego dnia po otrzymaniu przez naszego pracownika wszystkich niezbędnych dokumentów do otrzymania wizy.
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 25 zł
Ważne
  • Wiza turystyczna dotyczy przekroczenia granicy Birmy poprzez następujące lotniska: działa tylko na lotniskach w: Yangon International Airport, Nay Pyi Taw i Mandalay International Airport

Spodobała Ci się nasza strona wizowa, a może nie jesteś z niej zadowolony/a? Będziemy wdzięczni za Twój komentarz:)

Często zadawane pytania: Wiza do Birmy

1. Co to jest promesa? I czym się różni od wizy tradycyjnej?

Tak zwana promesa wizowa, to dokument, który uzyskuje się przed wylotem bez większych formalności. Wystarczy wypełnić wstępny formularz i załączyć skan paszportu w celu weryfikacji osoby aplikującej. Na podstawie promesy, wizę uzyskuje się po przylocie na jedno z lotnisk w Mjanma (Birma): Yangon International Airport, Nay Pyi Taw i Mandalay International Airport. Wizę tradycyjną uzyskuje się przed przyjazdem do Mjanma i jest ona wklejana w Konsulacie Mjanma.

2. Czy na promesie wizowej mogę przekroczyć granicę Mjanma pieszo na jednym z przejść lądowych?

Tak zwana promesa wizowa to dokument, który uzyskuje się przed wylotem bez większych formalności. Wystarczy wypełnić wstępny formularz i załączyć skan paszportu w celu weryfikacji osoby aplikującej. Na podstawie promesy wizę uzyskasz po przylocie na jedno z lotnisk w Mjanma (Birma): Yangon International Airport, Nay Pyi Taw i Mandalay International Airport. O wizę tradycyjną należy aplikować przed przyjazdem do Mjanma i jest ona wklejana w Konsulacie Mjanma.

3. Lecę do Myanmar i staram się o wizę, co muszę zrobić, żeby ją uzyskać? Ile to potrwa?

Jeśli będziesz lądować na jednym z poniższych lotnisk: Yangon, Nay Pyi Taw i Mandalay, to powinieneś strać się o promesę wizową (inaczej wizę typu “on arrival”). Aby ją uzyskać wypełnij krótki formularz na naszej stronie i załącz skan paszportu (strona ze zdjęciem). Uzyskanie promesy w ten sposób potrwa 3 dni robocze. Nie zapomnij po przylocie udać się po wizę właściwą.

4. Będę pieszo przekraczać granicę Birmy (Mjanma), co mam zrobić, aby uzyskać wizę?

W przypadku przekraczania granicy Mjanma drogą lądową (pieszo lub jakimkolwiek środkiem transportu) należy starać się o wizę tradycyjną. Przygotuj następujące dokumenty: wypełniony przez naszą stronę i podpisany wniosek wizowy, paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży oraz jedno zdjęcie paszportowe. Wyślij je do nas. Od chwili złożenia kompletu dokumentów w konsulacie Myanmar proces wizowania trwa około 10 dni roboczych. Po tym czasie, możesz odebrać dokumenty w naszym biurze lub kurierem.

Tutaj możesz zamówić kuriera

5. Czy ubezpieczenie jest wymagane, aby uzyskać wizę do Myanmar (Birmy)?

W przypadku wiz turystycznych ubezpieczenie nie jest wymagane, ale już w przypadku wiz biznesowych, tak. Zalecamy wybór ubezpieczenia, które zabezpieczy cię na kwotę minimum 40 000 EUR kosztów leczenia. Osobiście zalecamy zakup odpowiedniej polisy przed każdym wyjazdem. Leczenie za granicą bywa kosztowne, a ubezpieczenie uchroni przed dodatkowym wydatkiem.

Ubezpieczenie turystyczne

6. Czym różni się wiza jednokrotna od wizy wielokrotnej?

Wiza jednokrotna upoważnia do jednorazowego przekroczenia granicy Mjanma (Birmy). Więc jeśli masz zamiar zrobić sobie wycieczkę do sąsiedniego państwa i po jakimś czasie wrócić do Mjanma, to nie będzie to możliwe. Na wizie wielokrotnej możesz za to przekraczać granicę Mjanma wielokrotnie, jednakże jest to możliwe tylko w przypadku wiz biznesowych.

7. Jadę do Birmy w celach biznesowych, o jaką wizę powinienem się starać?

Oczywiście o wizę biznesową. W zależności od potrzeb możesz starać się o wizę jednokrotną lub wizy wielokrotne półroczną i roczną. Aby uzyskać wizę, dostarcz nam wymagane dokumenty.

Wymagane dokumenty do wizy biznesowej

  • wypełniony przez naszą stronę i podpisany wniosek wizowy
  • paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróż
  • dwa aktualne zdjęcia paszportowe
  • Letter Invitation w języku angielskim od pracodawcy wnioskodawcy lub partnera biznesowego w Birmie, w którym określony jest cel wizyty oraz przybliżone daty pobytu
  • ubezpieczenie kosztów leczenia na kwotę min.: KL = 40 000 eur

Myanmar (Birma) - Najciekawsze teksty z naszego blogu

Pagan – największa atrakcja Birmy

Pagan to niesamowite miasto i każdy chociaż raz w życiu powinien je zobaczyć! Zaledwie na terenie o powierzchni ponad 100 tysięcy m kw znajdziesz ponad 900 świątyń, 400 klasztorów oraz 2000 innych budowli! Nie bez powodu nazwa miasta oznacza w lokalnym języku "miażdżące wrogów". Jeśli chcesz poznać więcej szczegółów to...

Czytaj więcej

Doświadczenie

Z powodzeniem świadczymy szeroko zakrojone usługi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynależność do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancją naszej rzetelności i jakości.

Technologia

Nasze usługi są dostępne na wszystkich urządzeniach przenośnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Kraków 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Wysoka jakość usług oraz kompetencja, pozwala nam na wyrażenie opinii, że Aina Travel to godny partner do nawiązania współpracy.
B.P. Herodot

Najpopularniejsza strona wizowa

Jesteśmy najpopularniejszym serwisem pośrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 01.04.2016

Płatności

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Afiliacja wizowa

Bezpłatna Afiliacja Wizowa, to forma współpracy pomiędzy aina.pl a właścicielami witryn internetowych... więcej

© 2005 - 2016 Aina Travel Sp. z o.o. - Sereno Fenn'a 14/1 31-143 Kraków - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony - O nas + Opinie o Aina Travel

Projekt siedziby naszego biura wykonało: MOTIFO - Projektowanie Wnętrz.