Aina oddaje Ci dzi┼Ť ÔÇô now─ů, inn─ů por├│wnywark─Ö ubezpiecze┼ä turystycznych.
Przejrzysta, jasna wycena, ca┼éo┼Ť─ç sprofilowana do Twoich potrzeb. Poznaj Gorilo.pl

Wiza do Chin w 3 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u nas! Bezproblemowo. Bezbłędnie. Bezpiecznie.

Dostarcz dokumenty

Możesz zamówić kuriera na naszej stronie lub dostarczyć we własnym zakresie.

Twoja wiza jest gotowa

Gwarantujemy Ci uzyskanie wizy na czas.

Jak─ů wiz─Ö wybra─ç?

Wybierasz si─Ö do Chin w 2019 roku, ale nie wiesz jak─ů wiz─Ö wybra─ç? Podpowiadamy:

Rodzaje wiz:
- turystyczna ÔÇô je┼Ťli jedziesz pozwiedza─ç Chiny lub spotka─ç si─Ö ze znajomymi
- biznesowa ÔÇô gdy czeka Ci─Ö spotkanie z kontrahentem lub podpisujesz umow─Ö handlow─ů
- naukowa ÔÇô je┼Ťli pragniesz podj─ů─ç nauk─Ö w Chinach lub wzi─ů─ç udzia┼é w konferencji

Wybierz odpowiedni─ů wiz─Ö do: Chiny

Krotno┼Ť─ç wizy
      
Typ wizy

Opis:

- turystyka
- udzia┼é w targach jako zwiedzaj─ůcy

Wa┼╝no┼Ť─ç wiz:

- 90 dni od momentu wydania,
- do 30 dni pobytu.

Czas wyrabiania
    

Lonely Planet poleca aina.pl.
Figurujemy jako firma, przez kt├│r─ů w ┼éatwy spos├│b mo┼╝na wyrobi─ç wiz─Ö.

Cena wizy
Po┼Ťrednictwo:
159 PLN
Opłata konsularna:
260 PLN
Obowi─ůzkowa op┼éata Chi┼äskiego Centrum Wizowego:
185 PLN
Razem: 604 PLN

Potrzebujesz pomocy?

Zadaj pytanie

Zanim wyjedziesz do Chin

Pobierz darmowy mini-przewodnik.

Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
  • Orygina┼é paszportu wa┼╝ny co najmniej 180 dni po dacie zako┼äczenia podr├│┼╝y ( posiadaj─ůcy 6 wolnych stron: 3 kartki - obok siebie lub obustronnie puste )
  • Kopia paszportu (strona ze zdj─Öciem)
  • Wype┼éniony wniosek wizowy (Kliknij przycisk Wype┼énij wniosek on line)
  • 1 x zdj─Öcie paszportowe (aktualne) - pobierz wymagania dot. zdj─Öcia
  • Obowi─ůzkowa rezerwacja hotelowa na ka┼╝dy planowany wjazd i wyjazd
  • Obowi─ůzkowa rezerwacja lotnicza na ka┼╝dy planowany wjazd i wyjazd
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotno┼Ťci, zmiany terminu wa┼╝no┼Ťci wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od nast─Öpnego dnia po otrzymaniu przez naszego pracownika wszystkich niezb─Ödnych dokument├│w do otrzymania wizy.
  • Wizy do Chin wyrabiamy dla obywateli Polski oraz UE (opr├│cz Wielkiej Brytanii), kt├│rzy posiadaj─ů zameldowanie w Polsce lub kart─Ö pobytu.
  • Je┼╝eli w trakcie pobytu planowany jest wyjazd z Chin np. do Hong Kongu, Tajwanu, Macao oraz ponowny powr├│t do Chin, nale┼╝y wyrobi─ç wiz─Ö 2-krotn─ů
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 65 z┼é
Wa┼╝ne
  • Wjazd do Chin musi si─Ö odby─ç nie p├│┼║niej ni┼╝ 3 dni przed ko┼äcem wa┼╝no┼Ťci wizy.


Cz─Östo zadawane pytania: Wiza do Chin

1. Co oznacza wyrażenie "Najdłuższy z planowanych pobytów w Chinach"?

Wyra┼╝enie to oznacza maksymaln─ů liczb─Ö dni jak─ů zamierzasz sp─Ödzi─ç w Chinach podczas jednego z wjazd├│w. W przypadku wiz turystycznych mo┼╝na ubiega─ç si─Ö o wiz─Ö do 30 dni, w przypadku wiz biznesowych ÔÇô ilo┼Ť─ç dni zale┼╝y od informacji w zaproszeniu, czyli do 30, 60 lub 90 (w przypadku posiadania zaproszenia od w┼éadz prowincji chi┼äskiej).

2. Czy aby wyrobi─ç wiz─Ö do Chin wymagane jest ubezpieczenie?

Nie, ale pamiętaj, że warto się ubezpieczyć dla własnego dobra. Minimalna zalecana przez nas kwota ubezpieczenia powinna opiewać na co najmniej 20 000 EUR kosztów leczenia.

Ubezpieczenie turystyczne do Chin mo┼╝esz kupi─ç online tutaj.

3. Czy mog─Ö zmieni─ç sw├│j plan podr├│┼╝y po uzyskaniu wizy?

Wiza chi┼äska jest wa┼╝na od daty wydania przez najbli┼╝sze 3 lub 6 miesi─Öcy i od momentu wjazdu jest liczony czas pobytu np. 30 dni, dlatego w ka┼╝dej chwili mo┼╝na zmieni─ç plan podr├│┼╝y. Wiza wydawana jest na ca┼ée terytorium Chin, wy┼é─ůczaj─ůc Hongkong i Macao.

4. Kiedy moja wiza staje si─Ö wa┼╝na i kiedy wygasa?

Wiza staje si─Ö wa┼╝na od daty jej wystawienia i pozostaje wa┼╝na tak d┼éugo, jak zaznaczono na wniosku, chyba ┼╝e urz─Ödnik konsularny zdecyduje o skr├│ceniu wa┼╝no┼Ťci wizy.

Wiza wygasa w jednej z nast─Öpuj─ůcych okoliczno┼Ťci:

  • po 24:00 (czasu peki┼äskiego) dnia, kt├│ry zosta┼é oznaczony jako termin wa┼╝no┼Ťci wizy
  • liczba wjazd├│w zostanie wykorzystana
  • w wyniku cofni─Öcia wizy lub jej anulowanie przez chi┼äskie w┼éadze rz─ůdowe
  • inne okoliczno┼Ťci zgodne z chi┼äskim prawem

5. Mam zamiar odwiedzi─ç Pekin, a nast─Öpnie sp─Ödzi─ç 7 dni w Hong Kongu. Potem b─Öd─Ö w Guangzhou. Ile wjazd├│w jest mi potrzebne?

Nale┼╝y z┼éo┼╝y─ç wniosek zezwalaj─ůcy na 2 wjazdy (wiza 2-krotna) na teren Chin lub wniosek o wiz─Ö wielokrotn─ů (tylko w przypadku wiz biznesowych z zaproszeniem od w┼éadz prowincji chi┼äskiej). Pobyt w Hong Kongu jest traktowany jako opuszczenie terenu Chin..

6. Co oznacza "ilo┼Ť─ç wjazd├│w"? Co nale┼╝y zrobi─ç, je┼Ťli liczba wjazd├│w zg┼éoszonych na wizie si─Ö sko┼äczy?

"Ilo┼Ť─ç wjazd├│w" okre┼Ťla ile razy mo┼╝na wjecha─ç na terytorium Chin. Wiza mo┼╝e by─ç 1-krotna, 2-krotna lub wielokrotna (w przypadku wiz biznesowych lub rodzinnych). W przypadku wiz 1- i 2-krotnej trac─ů one wa┼╝no┼Ť─ç po wykorzystaniu liczby wjazd├│w lub po terminie wa┼╝no┼Ťci wizy. Wtedy nale┼╝y ubiega─ç si─Ö o now─ů wiz─Ö do Chin. W przypadku wizy wielokrotnej, ograniczona jest liczba dni pobytu, natomiast wjazdy mog─ů by─ç wielokrotne w czasie trwania wa┼╝no┼Ťci wizy.

7. Kiedy powinienem ubiega─ç si─Ö o wiz─Ö do Chin przed moj─ů planowan─ů podr├│┼╝─ů?

Proponujemy z┼éo┼╝y─ç wniosek wizowy na miesi─ůc przed planowan─ů podr├│┼╝─ů do Chin. W przypadku ubiegania si─Ö o wiz─Ö za wcze┼Ťnie, mo┼╝e ona wygasn─ů─ç zanim zostanie wykorzystana. W przypadku ubiegania si─Ö o wiz─Ö za p├│┼║no, mo┼╝e zabrakn─ů─ç czasu na jej uzyskanie.

8. O jaki rodzaj wizy do Chin powinienem si─Ö ubiega─ç, je┼Ťli jad─Ö na targi jako zwiedzaj─ůcy?

Nie ma specjalnej kategorii wizowej przeznaczonej dla zwiedzaj─ůcych targi. Taki przypadek jest traktowany na r├│wni z turystyk─ů. Wystarczy wi─Öc aplikowa─ç o wiz─Ö turystyczn─ů. Je┼Ťli jednak, twoja firma zamierza mie─ç na targach swoje stanowisko, powiniene┼Ť ubiega─ç si─Ö w├│wczas o wiz─Ö biznesow─ů. Wiz─Ö biznesow─ů mo┼╝na otrzyma─ç posiadaj─ůc kopi─Ö wej┼Ťci├│wek na targi lub informacj─Ö o rejestracji i udziale w targach.

9. Nie mam biletu lotniczego ani hotelu, czy bez tego mog─Ö ubiega─ç si─Ö o wiz─Ö?

Aby ubiega─ç si─Ö o wiz─Ö chi┼äsk─ů, nale┼╝y posiada─ç zar├│wno rezerwacj─Ö biletu lotniczego jak i hotelu. Mo┼╝emy je dla Ciebie wykona─ç za op┼éat─ů w wysoko┼Ťci 65 z┼é za ka┼╝d─ů rezerwacj─Ö.

10. O jak─ů wiz─Ö powinienem aplikowa─ç, je┼╝eli odbywam p┼éatny sta┼╝/praktyki w Chinach?

Je┼╝eli podejmujesz p┼éatne praktyki lub sta┼╝ po zako┼äczeniu edukacji i otrzymujesz wynagrodzenie z instytucji/firmy chi┼äskiej, powiniene┼Ť aplikowa─ç o wiz─Ö pracownicz─ů. W takim przypadku nale┼╝y przes┼éa─ç do nas, wraz z podstawowymi dokumentami, orygina┼é pozwolenia na podj─Öcie pracy w Chinach oraz orygina┼é zaproszenia od w┼éadz prowincji do wizy pracowniczej.

11. Czy mog─Ö otrzyma─ç wiz─Ö turystyczn─ů wielokrotn─ů?

Konsulat chi┼äski w Warszawie nie wydaje wiz turystycznych wielokrotnych, natomiast mo┼╝na aplikowa─ç o wiz─Ö wielokrotn─ů rodzinn─ů, je┼╝eli udajesz si─Ö do Chin do osoby b─Öd─ůcej cz┼éonkiem rodziny i mieszkaj─ůcej na sta┼ée w Chinach. Opr├│cz podstawowych dokument├│w nale┼╝y do┼é─ůczy─ç w├│wczas zaproszenie od osoby prywatnej, skan dokumentu to┼╝samo┼Ťci osoby zapraszaj─ůcej oraz dokument potwierdzaj─ůcy pokrewie┼ästwo (akt urodzenia, akt ma┼é┼╝e┼ästwa).

12. Czy obcokrajowiec mieszkaj─ůcy w Polsce mo┼╝e aplikowa─ç o wiz─Ö chi┼äsk─ů w konsulacie w Warszawie?

Ka┼╝dy obcokrajowiec mo┼╝e ubiega─ç si─Ö o wiz─Ö w konsulacie w Warszawie, pod warunkiem, ┼╝e posiada kart─Ö pobytu lub jest zameldowany czasowo na co najmniej 6 miesi─Öcy. Do dokument├│w trzeba do┼é─ůczy─ç kopi─Ö jednego z tych dokument├│w. Za┼Ťwiadczenie z pracy nie wystarczy, aby uzyska─ç wiz─Ö.

13. Kiedy mo┼╝na otrzyma─ç wiz─Ö studenck─ů wielokrotn─ů?

Wiz─Ö studenck─ů wielokrotn─ů mo┼╝na otrzyma─ç posiadaj─ůc zaproszenie z uczelni chi┼äskiej z informacj─ů o przyj─Öciu na studia ÔÇô admission notice oraz dokument JW 202/201 na podj─Öcie nauki powy┼╝ej 180 dni. Konsulat wydaje wiz─Ö wjazdow─ů i na miejscu w ci─ůgu 30 dni trzeba dokona─ç formalno┼Ťci, aby otrzyma─ç kart─Ö pobytu upowa┼╝niaj─ůc─ů do wielokrotnych wjazd├│w do Chin.

14. W jakiej sytuacji mo┼╝na si─Ö ubiega─ç o wiz─Ö: wizyta w celu wymiany do┼Ťwiadcze┼ä?

Wiz─Ö ÔÇ×wizyta w celu wymiany do┼Ťwiadcze┼äÔÇŁ otrzymuj─ů osoby prowadz─ůce w Chinach wyk┼éady lub bior─ůce udzia┼é w konferencjach i badaniach naukowych, kt├│re odbywaj─ů si─Ö w ramach jednokrotnego wjazdu i trwaj─ů do 30 dni pobytu. Wiza wydawana jest na podstawie zaproszenia z instytucji/uczelni chi┼äskiej.

15. Jestem z Warszawy, ale nie mam czasu podej┼Ť─ç do Waszego biura na ul. Nowogrodzkiej 31, jak inaczej mog─Ö dostarczy─ç dokumenty do wizy do Chin?

Mo┼╝esz zam├│wi─ç przesy┼ék─Ö miejsk─ů. Kurier za 29 z┼é odbierze komplet dokument├│w i dostarczy z powrotem ju┼╝ gotow─ů wiz─Ö do Chin.

Zam├│w przesy┼ék─Ö miejsk─ů

16. Jestem z Wrocławia, czy muszę jechać do biura w Warszawie, aby dostarczyć dokumenty potrzebne do wyrobienia wizy do Chin?

Nie musisz si─Ö do nas fatygowa─ç osobi┼Ťcie. Po wype┼énieniu wniosku wizowego do Chin na naszej stronie, mo┼╝esz w kolejnym kroku zam├│wi─ç przesy┼ék─Ö krajow─ů w dwie strony za 57 z┼é. W ten spos├│b zaoszcz─Ödzisz czas i pieni─ůdze.

Zam├│w przesy┼ék─Ö mi─Ödzymiastow─ů

17. Czy jad─ůc do Makao powinienem stara─ç si─Ö o wiz─Ö do Chin?

Nie, poniewa┼╝ Makao, tak jak Hongkong, posiada status specjalnej jednostki administracyjnej i traktowane jest jak osobne terytorium. Jednak┼╝e trzeba pami─Öta─ç o tym, ┼╝e je┼Ťli jeste┼Ť w Chinach i planujesz wyjecha─ç do jednego z tych miejsc, a nast─Öpnie wr├│ci─ç do Chin, musisz mie─ç wiz─Ö 2-krotn─ů zezwalaj─ůc─ů na dwa wjazdy do Chin.

18. Jak długo trwa wyrobienie wizy turystycznej do Chin?

Wyrobienie wizy turystycznej trwa w ekspresie 3 dni pracy konsulatu, a w trybie standardowym 5 dni pracy konsulatu. Pami─Ötaj jednak, ┼╝e Konsulat Chin pracuje tylko w poniedzia┼éek, ┼Ťrod─Ö i czwartek i te dni liczone s─ů jako dni pracy. Dokumenty po ich otrzymaniu sk┼éadamy na nast─Öpny dzie┼ä pracy konsulatu, a wi─Öc wizowanie wygl─ůda nast─Öpuj─ůco:

19. Chcia┼ébym otrzyma─ç wiz─Ö biznesow─ů do Chin na rok. Jakie warunki musz─Ö spe┼éni─ç?

Aby otrzyma─ç wiz─Ö biznesow─ů wielokrotn─ů do Chin na rok, nale┼╝y posiada─ç co najmniej dwie wykorzystane wizy chi┼äskie w paszporcie oraz zaproszenie z firmy chi┼äskiej z pro┼Ťb─ů o wydanie wizy biznesowej rocznej. Na zaproszeniu powinna widnie─ç piecz─ůtka firmy chi┼äskiej.

Chiny - Najciekawsze teksty z naszego blogu

Chi┼äski Nowy Rok 2016 ÔÇô Rok Ma┼épy.

Nowy Rok to okazja do ┼Ťwi─Ötowania, ale nie w Chinach... Chi┼äczycy swoje ┼Ťwi─Öto obchodz─ů na prze┼éomie stycznia i lutego. Co wi─Öcej Nowy Rok jest symbolizowany przez inne zwierz─Ö. W tym oku Chiny celebruj─ů rok ma┼épy, a jak wygl─ůdaj─ů ich obchody? Sprawd┼║ w naszym wpisie na blogu Aina Tavel...

Czytaj wi─Öcej

Tego nie znajdziesz w przewodnikach ÔÇô 5 niezwyk┼éych zwyczaj├│w z ┼╝ycia Chi┼äczyk├│w

Co kraj to obyczaj, co rodzina to zwyczaj - g┼éosi przys┼éowie ludowe, i w przypadku Chi┼äczyk├│w sprawdza si─Ö idealnie. O Tym narodzie kr─ů┼╝y tyle stereotyp├│w, ┼╝e nic ju┼╝ chyba nie jest w stanie zdziwi─ç. Przedstawione przez nas zwyczaje w tym artkule pomog─ů Ci pozna─ç ich bli┼╝ej i ustrzec przed kulturowym faux pas...

Czytaj wi─Öcej

Yunnan ÔÇô po┼éudniowa prowincja Chin

Jedn─ů z najpi─Ökniejszych i wci─ů┼╝ nieodkrytych prowincji Chin jest Yunnan w po┼éudniowej cz─Ö┼Ťci kraju. Prowincja ta po┼éo┼╝ona jest tu┼╝ przy granicy z Birm─ů, Laosem i Wietnamem. Ze wzgl─Ödu na du┼╝─ů ilo┼Ť─ç teren├│w rolniczych oraz p├│l uprawnych rzadko wybierana jest na cel wakacyjnych wypraw. A szkoda, bo ten, kto jednak zdecyduje si─Ö tu przyjecha─ç...

Czytaj wi─Öcej

Opinie



Gorilo.pl - Porównywarka ubezpieczeń turystycznych.

Do┼Ťwiadczenie

Z powodzeniem ┼Ťwiadczymy szeroko zakrojone us┼éugi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynale┼╝no┼Ť─ç do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancj─ů naszej rzetelno┼Ťci i jako┼Ťci.

Technologia

Nasze us┼éugi s─ů dost─Öpne na wszystkich urz─ůdzeniach przeno┼Ťnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Krak├│w 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Z Aina Travel wsp├│┼épracujemy od kwietnia 2009 r. w zakresie organizacji podr├│┼╝y ÔÇô marze┼ä naszych podopiecznych. Jeste┼Ťmy bardzo zadowoleni z wysokiej jako┼Ťci oferowanych us┼éug.
Fundacja Mam Marzenie

Najpopularniejsza strona wizowa

Jeste┼Ťmy najpopularniejszym serwisem po┼Ťrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 06.01.2018

P┼éatno┼Ťci

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Współpraca z biurami podróży

Prowadzisz biuro podr├│┼╝y lub organizujesz wyprawy lub eskapady w najdalsze zak─ůtki ┼Ťwiata? Zacznij zarabia─ç na po┼Ťrednictwie wizowym ... wi─Öcej

Współpraca z bloggerami

Dla bloger├│w

Porednictwo wizowe dla firm

Wizy dla firm

© 2005 - 2018 Aina Travel Sp. z o.o. - ┼Ülusarska 6/4 30-710 Krak├│w - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Polityka prywatno┼Ťci - Polityka cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony - O nas + Opinie o Aina Travel - Ambasady - Informacje wizowe