Dostarczanie dokumentów wizowych w dniach 25-29 lipca 2016

Szanowni Państwo,
ze względu na odbywające się w Krakowie ŚDM prosimy w terminie od 25 do 29 lipca o kierowanie wszystkich przesyłek z dokumentami do oddziału w Warszawie (oprócz dokumentów do wiz do Rosji z paszportami, które zostały wydane w woj. małopolskim, śląskim, świętokrzyskim i podkarpackim - te trzeba dostarczyć do Krakowa, jednak można to zrobić tylko osobiście). Prosimy mieszkańców Krakowa i okolic o dokładne zaplanowanie ubiegania się o wizy, gdyż opóźnienia w dostarczaniu dokumentów mogą wpłynąć na Państwa plany wyjazdowe do krajów wizowych.

Biuro w Krakowie będzie czynne w tym czasie: pon.: 9:00 - 16:00 oraz wt.-pt.: 9:00 - 14:00

Biuro w Warszawie będzie czynne w tym czasie: pon.-pt.: 9:00 - 17:00

Wiza do Indii w 2 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u Nas! Wnioski wizowe on-line zapewniające podpowiedzi podczas wypełniania oraz ich weryfikację.

Twoja wiza jest gotowa!

Właściwy dokument otrzymasz na adres e-mail.

Wiza do Indii on arrival (e-wiza) dostępna już dla Polaków. Wypełnij aplikację na naszej stronie, a wizę do Indii otrzymasz po 3 dniach.
Przygotowaliśmy darmowy mini przywodnik po Indiach w formacie PDF. Pobierz go zanim wyjedziesz do Indii.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
    
Typ wizy

Opis:
- turystyka, zwiedzanie,
- wizyta na targach.

Ważność wiz:
- 34 dni od momentu wydania.

Czas wyrabiania
  

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Planujesz wyjazd do Indii w 2016 roku? Świetnie, pomożemy Ci wypełnić wniosek, założyć niezbędne rezerwacje lotnicze oraz hotelowe, a także ubezpieczymy Twoją podróż! Wybierz właściwą wizę ze względu na charakter Twojego wyjazdu. Jeśli jedziesz pozwiedzać lub na targi branżowe, wybierz wizę turystyczną; jeśli jedziesz spotkać się z kontrahentami czy też wystawiać się na targach, wybierz wizę biznesową. Do wyboru masz wizę upoważniającą do 1-, 2-krotnego i wielokrotnego przekraczania granicy Indii. Zaznacz wybrane opcje i kliknij przycisk “Wypełnij wniosek” aby przejść do wniosku wizowego online do Indii.
Cena wizy
Pośrednictwo:
98.4 PLN
Opłata konsularna:
50 USD
Razem: 302.4 PLN

Zanim wyjedziesz do Indii

Pobierz darmowy mini-przewodnik.

Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od następnego dnia po otrzymaniu przez naszego pracownika wszystkich niezbędnych dokumentów do otrzymania wizy.
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 12,3 zł
  • O e-wizę (eTV) do Indii możesz się ubiegać jeżeli podróżujesz samolotem na następujące lotniska: EAHMEDABAD, VARANASI, BENGALURU, CHENNAI, TRIVANDRUM, COCHIN, DELHI, GAYA, GOA, HYDERABAD, JAIPUR, KOLKATA, LUCKNOW, MUMBAI, TIRUCHIRAPALLI
Ważne
  • Korzystając z pośrednictwa wizowego aina.pl nie musisz stawiać się osobiście w Ambasadzie Indii, w celu pobrania odcisków palców.
  • E-wizę do Indii można wyrobić tylko 2 razy w roku, jeżeli Twoje wyjazdy do Indii są częstrze musisz aplikować o inny rodzaj wizy np. wielokrotną biznesową

Spodobała Ci się nasza strona wizowa, a może nie jesteś z niej zadowolony/a? Będziemy wdzięczni za Twój komentarz:)

Często zadawane pytania: Wiza do Indii

1. Czy muszę osobiście składać dokumenty starając się o wizę do Indii w Ambasadzie, aby pobrali moje odciski palców?

Nie, korzystając z pośrednictwa firmy Aina Travel nie będziesz musiał osobiście przyjeżdżać do Konsulatu Indii. Przez nas będziesz mógł wszystko załatwić bez wychodzenia z domu i bez pobierania danych biometrycznych. A w przypadku wizy turystycznej jednokrotnej, całą procedurę można załatwić online.

2. Obok wizy do Indii, widzę napis e-wiza. Co to znaczy?

Znaczy to, że wizę do Indii można uzyskać “on arrival”. Aplikując w ten sposób otrzymasz promesę wizową, na podstawie której następnie otrzymasz właściwą wizę po przylocie do Indii.

3. Czym różni się e-wiza turystyczna do Indii od wizy turystycznej?

E-wiza turystyczna do Indii jest wydawana na zasadzie “on arrival”, tzn. że najpierw otrzymasz promesę wizową, na podstawie której otrzymasz wizę właściwą po wylądowaniu na jednym z lotnisk w Indiach. Tradycyjna wiza turystyczna jest natomiast wklejana do paszportu jeszcze przed wyjazdem do Indii w Konsulacie w Polsce.

4. Jakie dokumenty powinienem dostarczyć ubiegając się o e-wizę i jaki jest czas jej wyrabiania?

Ubiegając się o e-wizę do Indii nie musisz nam dostarczać żadnych dokumentów, wystarczy, że prześlesz skan paszportu (strona z danymi) oraz kolorowy skan aktualnego zdjęcia paszportowego (twarz koniecznie na wprost!). Na wizę trzeba czekać zwykle 4 dni robocze.

5. Jakie dokumenty powinienem złożyć ubiegając się o wielokrotną wizę turystyczną do Indii?

Wypełnij wniosek online na naszej stronie, dołącz paszport ważny co najmniej pół roku po dacie zakończenia podróży, kolorowe zdjęcie paszportowe oraz kopię rezerwacji lotniczej.

6. Jakie dokumenty powinienem złożyć ubiegając się o jednokrotną i wielokrotną wizę biznesową do Indii?

Ubiegając się o wizę biznesową, zarówno jedno- jak i wielokrotną, powinieneś nam dostarczyć: paszport ważny przez co najmniej 180 dni (pamiętaj, aby mieć w nim 2 wolne strony obok siebie); wypełniony wniosek przez naszą stronę; aktualne zdjęcie paszportowe; jeśli posiadasz - rezerwację lotniczą; pismo delegujące z firmy/instytucji, w której pracujesz oraz zaproszenie od firmy/instytucji w Indiach, oba pisma powinny być w języku angielskim i adresowane na Ambasadę Indii w Warszawie.

7. Jakie zdjęcie mam przykleić na wniosek wizowy do Indii? Czy konieczne jest takie o wymiarach 2x2 cale? Mam tylko zwykłe zdjęcie paszportowe.

Wystarczy standardowe zdjęcie paszportowe. Ale musi ukazywać cię w pozycji na wprost na jasnym tle.

8. Od kiedy jest ważna wiza do Indii?

Wiza jest ważna od dnia jej wystawienia przez Konsulat, a nie od od momentu wjazdu do Indii. W zależności od rodzaju i krotności wizy, może być ważna od 30 dni do nawet 2 lat.

9. Kiedy najlepiej aplikować o wizę?

Najlepiej rozpocząć procedurę ubiegania się o wizę na miesiąc przed planowanym wyjazdem. Chyba, że starasz się o turystyczną e-wizę, którą możesz uzyskać już w 4 dni robocze.

10. Czy jest jakiś sposób, aby przedłużyć ważność wizy?

Nie ma takiej możliwości. Trzeba starać się o wydanie kolejnej wizy.

11. Ile czasu musi wynosić przerwa pomiędzy kolejnymi wyjazdami do Indii?

Aktualnie nie obowiązują żadne ograniczenia związane z obowiązkowymi przerwami pomiędzy kolejnymi wyjazdami do Indii.

12. Na jaki okres czasu wydawana jest wiza biznesowa do Indii?

Wiza biznesowa wydawana jest na okres widniejący w zaproszeniu od firmy indyjskiej. Jednakże to ostatecznie konsul decyduje o długości pobytu i to on decyduje na jak długo wiza biznesowa zostanie przyznana.

13. Czy wniosek wizowy do Indii można wypełnić ręcznie?

Niestety nie. Wszystkie aplikacje wypełniane są on-line.

14. Czy osoba niepełnoletnia, która jedzie z rodzicami do Indii, musi wypełniać dodatkowe dokumenty, aby otrzymać wizę?

Tak. Proszę dołączyć dodatkowo kopie paszportów rodziców wraz z deklaracją w języku angielskim, iż rodzice biorą odpowiedzialność za dziecko, które będzie z nimi uczestniczyło w podróży.

15. Czy istnieje szansa na uzyskanie wizy do Indii, na którymś z lotnisk w Indiach, albo na innym przejściu granicznym?

Jest to możliwe tylko w przypadku ubiegania się o turystyczną e-wizę, gdzie na podstawie uzyskanej promesy, wizę możesz odebrać po przylocie na jedno z wymienionych lotnisk: Eahmedabad, Varanasi, Bengaluru, Chennai, Trivandrum, Cochin, Delhi, Gaya, Goa, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mumbai oraz na Tiruchirapalli.

16. Jak wygląda wiza do Indii?

Zdjęcie wizy do Indii

Wiza indyjska w paszporcie.

Indie - Najciekawsze teksty z naszego blogu

Taj Mahal – najpiękniejsza świątynia Indii

Chyba każdy słyszał o największej atrakcji turystycznej Indii - Taj Mahal. Ale mało kto wie, że jest to świątynia, która powstała dzięki ogromnej sile miłości zarządcy tego regionu, Shaha Jehana do swojej małżonki. Cierpiący po jej śmierci Shah postanowił wybudować dla niej godne mauzoleum. Taj Mahal do dziś zachwyca swoją urodą...

Czytaj więcej

Wodospady Nohkalikai – pomysł na Indie

Atrakcje turystyczne Indii to nie tylko plaże i ponadczasowe zabytki, ale także dzika oraz nieokiełznana przyroda, która zajmuje północne części kraju. Dziś przenieś się nad wodospady Nohkalikai, jedno z najwilgotniejszych miejsc na ziemi. Poznaj Szkocję Wschodu...

Czytaj więcej

Doświadczenie

Z powodzeniem świadczymy szeroko zakrojone usługi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynależność do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancją naszej rzetelności i jakości.

Technologia

Nasze usługi są dostępne na wszystkich urządzeniach przenośnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Kraków 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Spółka Poszukiwania Nafty i Gazu Jasło od 2007 roku korzysta z usług Aina Travel Sp. z o.o. Cały okres naszej współpracy przebiegał wzorowo i profesjonalnnie.
Grupa PGNiG Jasło

Najpopularniejsza strona wizowa

Jesteśmy najpopularniejszym serwisem pośrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 01.04.2016

Płatności

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Afiliacja wizowa

Bezpłatna Afiliacja Wizowa, to forma współpracy pomiędzy aina.pl a właścicielami witryn internetowych... więcej

© 2005 - 2016 Aina Travel Sp. z o.o. - Sereno Fenn'a 14/1 31-143 Kraków - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony

Projekt siedziby naszego biura wykonało: MOTIFO - Projektowanie Wnętrz.