Wiza do Indii w 2 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u Nas! Wnioski wizowe on-line zapewniające podpowiedzi podczas wypełniania oraz ich weryfikację.

Twoja wiza jest gotowa!

Właściwy dokument otrzymasz na adres e-mail.

Lonely Planet poleca aina.pl. Figurujemy jako firma, przez którą w łatwy sposób można wyrobić wizę.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
      
Typ wizy

Opis:
- turystyka,
- spotkania biznesowe
- wizyta na targach
- odwiedziny u przyjaciół i rodziny,
- zabiegi medyczne ,
- kursy jogi

Ważność wiz:
- 34 dni od momentu wydania (czas na przekroczenie granicy z Indiami)
- 30 dni od momentu wjazdu do Indii (czas na pobyt w Indiach)

Czas wyrabiania
    
Cena wizy
TERAZ WIZA 20 zł TANIEJ!
Pośrednictwo:
129 PLN 109 PLN
Opłata konsularna:
52 USD
Razem: 302 PLN

Potrzebujesz pomocy?

Zadaj pytanie

Podoba Ci się strona? Podziel się.

Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od następnego dnia po otrzymaniu przez naszego pracownika wszystkich niezbędnych dokumentów do otrzymania wizy.
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 65 zł
  • O e-wizę (eTV) do Indii możesz się ubiegać jeżeli podróżujesz samolotem na następujące lotniska: AHMEDABAD, AMRITSAR, BAGDOGRA, BENGALURU, CALICUT, CHENNAI, CHANDIGARCH, COCHIN, COIMBATORE, DELHI, GAYA, GOA, GUWAHATI, HYDERABAD, JAIPUR, KOLKATA, LUCKNOW, MANGALORE, MUMBAI, NAGPUR, PUNE, TIRUCHIRAPALLI, TRIVANDRUM, VARANASI; lub statkiem i dobijasz do jednego z tych 3 portów: COCHIN, GOA, MANGALORE.
Ważne
  • Ten typ wizy nie jest możliwy do przedłużenia na miejscu.
  • Korzystając z pośrednictwa wizowego aina.pl nie musisz stawiać się osobiście w Ambasadzie Indii, w celu pobrania odcisków palców.
  • E-wizę do Indii można wyrobić tylko 2 razy w roku, jeżeli Twoje wyjazdy do Indii są częstsze musisz aplikować o inny rodzaj wizy np. wielokrotną biznesową


Często zadawane pytania: Wiza do Indii

1. Czy muszę osobiście składać dokumenty starając się o wizę do Indii w Ambasadzie, aby pobrali moje odciski palców?

Nie, korzystając z pośrednictwa firmy Aina Travel nie będziesz musiał osobiście przyjeżdżać do Konsulatu Indii. Przez nas będziesz mógł wszystko załatwić bez wychodzenia z domu i bez pobierania danych biometrycznych. A w przypadku wizy turystycznej jednokrotnej, całą procedurę można załatwić online.

2. Obok wizy do Indii, widzę napis e-wiza. Co to znaczy?

Znaczy to, że wizę do Indii otrzymasz na swój adres e-mail. Dokument należy wydrukować i posługiwać się nim podczas podróży do Indii.

3. Czym różni się e-wiza turystyczna do Indii od wizy turystycznej?

E-wiza turystyczna do Indii jest wydawana w formie elektronicznej i jest przesyłana na e-mail. Nie wymaga wysyłania oryginału paszportu. Otrzymuje się ją na podstawie skanów paszportu i zdjęcia. Dokument należy wydrukować i posługiwać się nim w Indiach. Natomiast tradycyjna wiza turystyczna jest wklejana do paszportu jeszcze przed wyjazdem do Indii w Konsulacie w Polsce.

4. Jakie dokumenty powinienem dostarczyć ubiegając się o e-wizę i jaki jest czas jej wyrabiania?

Ubiegając się o e-wizę do Indii nie musisz nam dostarczać żadnych dokumentów, wystarczy, że prześlesz skan paszportu (strona z danymi) oraz kolorowy skan aktualnego zdjęcia paszportowego (twarz koniecznie na wprost!). Na wizę trzeba czekać zwykle 4 dni robocze.

5. Jakie dokumenty powinienem złożyć ubiegając się o wielokrotną wizę turystyczną do Indii?

Wypełnij wniosek online na naszej stronie, dołącz paszport ważny co najmniej pół roku po dacie zakończenia podróży, kolorowe zdjęcie paszportowe oraz kopię rezerwacji lotniczej.

6. Jakie dokumenty powinienem złożyć ubiegając się o wielokrotną wizę biznesową do Indii?

Ubiegając się o wielokrotną wizę do Indii powinieneś nam dostarczyć: paszport ważny przez co najmniej 180 dni (pamiętaj, aby mieć w nim 2 wolne strony obok siebie); wypełniony wniosek przez naszą stronę; aktualne zdjęcie paszportowe; jeśli posiadasz - rezerwację lotniczą; pismo delegujące z firmy/instytucji, w której pracujesz oraz zaproszenie od firmy/instytucji w Indiach, oba pisma powinny być w języku angielskim i adresowane na Ambasadę Indii w Warszawie.

7. Jakie zdjęcie mam przykleić na wniosek wizowy do wielokrotnej wizy do Indii? Czy konieczne jest takie o wymiarach 2x2 cale? Mam tylko zwykłe zdjęcie paszportowe.

Wystarczy standardowe zdjęcie paszportowe. Ale musi ukazywać cię w pozycji na wprost na jasnym tle.

8. Od kiedy jest ważna wiza do Indii?

Wiza jest ważna od dnia jej wystawienia przez Konsulat, a nie od od momentu wjazdu do Indii. W zależności od rodzaju i krotności wizy, może być ważna od 30 dni do nawet 2 lat.

9. Kiedy najlepiej aplikować o wizę?

Najlepiej rozpocząć procedurę ubiegania się o wizę na miesiąc przed planowanym wyjazdem. Chyba, że starasz się o turystyczną e-wizę, którą możesz uzyskać już w 4 dni robocze.

10. Czy jest jakiś sposób, aby przedłużyć ważność wizy?

Nie ma takiej możliwości. Trzeba starać się o wydanie kolejnej wizy.

11. Ile czasu musi wynosić przerwa pomiędzy kolejnymi wyjazdami do Indii?

Aktualnie nie obowiązują żadne ograniczenia związane z obowiązkowymi przerwami pomiędzy kolejnymi wyjazdami do Indii.

12. Na jaki okres czasu wydawana jest wiza biznesowa do Indii?

Wiza biznesowa wydawana jest na okres widniejący w zaproszeniu od firmy indyjskiej. Jednakże to ostatecznie konsul decyduje o długości pobytu i to on decyduje na jak długo wiza biznesowa zostanie przyznana.

13. Czy wniosek wizowy do Indii można wypełnić ręcznie?

Niestety nie. Wszystkie aplikacje wypełniane są on-line.

14. Czy osoba niepełnoletnia, która jedzie z rodzicami do Indii, musi wypełniać dodatkowe dokumenty, aby otrzymać wizę?

Tak. Proszę dołączyć dodatkowo kopie paszportów rodziców wraz z deklaracją w języku angielskim, iż rodzice biorą odpowiedzialność za dziecko, które będzie z nimi uczestniczyło w podróży.

Indie - Najciekawsze teksty z naszego blogu

Taj Mahal – najpiękniejsza świątynia Indii

Chyba każdy słyszał o największej atrakcji turystycznej Indii - Taj Mahal. Ale mało kto wie, że jest to świątynia, która powstała dzięki ogromnej sile miłości zarządcy tego regionu, Shaha Jehana do swojej małżonki. Cierpiący po jej śmierci Shah postanowił wybudować dla niej godne mauzoleum. Taj Mahal do dziś zachwyca swoją urodą...

Czytaj więcej

Wodospady Nohkalikai – pomysł na Indie

Atrakcje turystyczne Indii to nie tylko plaże i ponadczasowe zabytki, ale także dzika oraz nieokiełznana przyroda, która zajmuje północne części kraju. Dziś przenieś się nad wodospady Nohkalikai, jedno z najwilgotniejszych miejsc na ziemi. Poznaj Szkocję Wschodu...

Czytaj więcej

Opinie



Doświadczenie

Z powodzeniem świadczymy szeroko zakrojone usługi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynależność do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancją naszej rzetelności i jakości.

Technologia

Nasze usługi są dostępne na wszystkich urządzeniach przenośnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Kraków 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Wysoka jakość usług oraz kompetencja, pozwala nam na wyrażenie opinii, że Aina Travel to godny partner do nawiązania współpracy.
B.P. Herodot

Najpopularniejsza strona wizowa

Jesteśmy najpopularniejszym serwisem pośrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 27.09.2017

Płatności

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Współpraca z biurami podróży

Prowadzisz biuro podróży lub organizujesz wyprawy lub eskapady w najdalsze zakątki świata? Zacznij zarabiać na pośrednictwie wizowym ... więcej

© 2005 - 2017 Aina Travel Sp. z o.o. - Sereno Fenn'a 14/1 31-143 Kraków - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony - O nas + Opinie o Aina Travel