Wizy do Uzbekistanu w 3 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u nas! Bezproblemowo. Bezbłędnie. Bezpiecznie.

Dostarcz dokumenty

Możesz zamówić kuriera na naszej stronie lub dostarczyć we własnym zakresie.

Twoja wiza jest gotowa

Gwarantujemy Ci uzyskanie wizy na czas.

Mamy zniżki :)

- 15% taniej (pośrednictwo wizowe) dla grup powyżej 5 osób
- 30% taniej (pośrednictwo wizowe) dla grup powyżej 10 osób
- 10% taniej (pośrednictwo wizowe) dla studentów i osób poniżej 26 lat
* zniżki nie łączą się ze sobą, ani z innymi promocjami wizowymi widocznymi na stronie

Lonely Planet poleca aina.pl. Figurujemy jako firma, przez którą w łatwy sposób można wyrobić wizę.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
      
Typ wizy

Opis:
- turystyka, zwiedzanie,
- wizyty; na targach, u rodziny / znajomych,
- sprawy prywatne.

Ważność wiz:
- wg dat zaznaczonych we wniosku.

Czas wyrabiania
  

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Wybierasz się do Uzbekistanu w 2017? Wybierz właściwą wizę ze względu na charakter Twojego wyjazdu. Jeśli jedziesz pozwiedzać, odwiedzić rodzinę, znajomych lub na targi branżowe, wybierz wizę turystyczną 7-, 15- lub 30-dniową; jeśli jedziesz spotkać się z kontrahentami lub podpisać umowę, wybierz wizę biznesową 7-, 15-, 30- lub 180-dniową; a jeśli w Uzbekistanie będziesz tylko przejazdem, wybierz wizę tranzytową 24- lub 72-godzinną. W zależności od charakteru Twojego wyjazdu, możesz ubiegać się o wizę upoważniającą do jednokrotnego, dwukrotnego lub wielokrotnego przekraczania granicy Uzbekistanu. Zaznacz wybraną wizę i kliknij przycisk “Aplikuj o Wizę” aby przejść do wniosku wizowego online do Uzbekistanu.
Cena wizy
DZISIAJ WIZA 50 zł TANIEJ!
Pośrednictwo:
149 PLN 99 PLN
Opłata konsularna:
60 USD
DODAJ

Poparcie wizowe/Potwierdzenie obsługi zagranicznego turysty

Jest wymagane, DODAJ jeśli nie posiadasz

Razem: 341 PLN

Potrzebujesz pomocy?

Zadaj pytanie

Podoba Ci się strona? Podziel się.

Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
  • Voucher, który nasza firma wystawi na podstawie opłaconej rezerwacji hotelu w Uzbekistanie - koszt Voucheru wynosi 300 zł. Aby go uzyskać, załącz skan opłaconej rezerwacji podczas wypełniania wniosku.
  • Paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży
  • Kopia / scan strony ze zdjęciem z paszportu
  • 2 x Wypełniony wniosek wizowy (Kliknij przycisk Wypełnij wniosek on line)
  • 2 x zdjęcie paszportowe (aktualne) - pobierz wymagania dot. zdjęcia
  • Potwierdzenie zatrudnienia od pracodawcy lub nauki (od szkoły, uniwersytetu), w przypadku działalności gospodarczej zaświadczenie o prowadzeniu działalności gospodarczej w j. angielskim lub rosyjskim
  • Rezerwacja lotnicza (jeśli posiadasz)
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od następnego dnia po otrzymaniu przez naszego pracownika wszystkich niezbędnych dokumentów do otrzymania wizy.
  • W przypadku konieczności wizowania paszportów w innym mieście, niż miejsce składania dokumentów należy doliczyć 2 dni na przesyłki kurierskie. Szczególnie w przypadku wiz w trybie SuperEkspres.
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 65 zł
Ważne
  • Prosimy o przekazanie zaproszenia / poparcia wizowego do wglądu przed aplikowaniem o wizę, sprawdzimy czy jest akceptowane.

Spodobała Ci się nasza strona wizowa, a może nie jesteś z niej zadowolony/a? Będziemy wdzięczni za Twój komentarz:)

Często zadawane pytania: Wizy do Uzbekistanu

1. Staram się o wizę do Uzbekistanu w celach turystycznych, o jaką wizę powinienem się ubiegać?

Oczywiście o wizę turystyczną. W zależności od długości pobytu masz do wyboru wizę 7-,15-, 30-dniową. Uprawniają one do jednokrotnego lub dwukrotnego wjazdu do Uzbekistanu.

2. Staram się o wizę do Uzbekistanu, jadę w celach biznesowych, jaką wizę powinienem wybrać?

Należy ubiegać się o wizę biznesową. Do wyboru, w zależności od potrzeb, powinieneś się starać o wizę 7-, 15-, 30-dniową. Uprawniają one do jednokrotnego lub dwukrotnego wjazdu do Uzbekistanu. A jeśli Twoje zaproszenie zawiera informacje o częstszych podróżach, powinieneś starać się o wizę wielokrotną 180-dniową.

3. Mam zamiar przejeżdżać przez Uzbekistan, czy mogę starać się o wizę tranzytową?

Tak, w tym przypadku masz do wyboru wizę jednokrotną 24- lub 72-godzinną lub dwukrotną 72-godzinną. Wydawana jest ona na podstawie wizy do kraju docelowego Twojej podróży.

4. Jakie dokumenty powinienem dostarczyć w przypadku wizy turystycznej do Uzbekistanu?

Przygotuj następujące dokumenty do wizy turystycznej:

  • Paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży
  • Kopię lub skan strony ze zdjęciem z paszportu
  • 2 wypełnione wnioski wizowy przez nasza stronę
  • 2 zdjęcia paszportowe
  • Potwierdzenie zatrudnienia od pracodawcy lub zaświadczenie o nauce (ze szkoły, uniwersytetu), a w przypadku prowadzenia własnej działalności gospodarczej, zaświadczenie o jej prowadzeniu w j. angielskim lub rosyjskim
  • Poparcie wizowe, które należy samodzielnie załatwić

5. Jakie dokumenty powinienem dostarczyć w przypadku wizy biznesowej do Uzbekistanu?

Dokumenty wymagane do wizy biznesowej są takie same jak do wizy turystycznej ale zamiast poparcia wizowego należy dostarczyć zaproszenie wystawione przez służby konsularne (wydane przez Departament Służby Konsularnej Ministerstwa Spraw Zagranicznych, przez przedstawicielstwa MSZ Uzbekistanu lub przez terenowe organy spraw wewnętrznych OWIR).

6. Jakie dokumenty powinienem dostarczyć w przypadku wizy tranzytowej przez Uzbekistan?

Dokumenty do wizy tranzytowej są takie same jak do wizy turystycznej (bez poparcia wizowego), jednakże dodatkowo należy przedstawić kserokopię ważnego biletu na pociąg przejeżdżający przez teren Uzbekistanu (podróż koleją) oraz kserokopię wizy ważnej dla wjazdu do państwa trzeciego (np. Kazachstan, Kirgistan etc.)

7. Czy wymagane jest ubezpieczenie do Uzbekistanu?

Ubezpieczenie nie jest wymagane do uzyskania wizy, natomiast w przypadku każdego wyjazdu zalecamy wykupić polisę, która pokryje ewentualne koszty leczenia.

Ubezpieczenie podróży

8. Jak długo trwa proces wizowania do Uzbekistanu?

Czas wizowania trwa zwykle 8 dni. W sezonie czas wyrobienia wizy może wydłużyć się o kilka dni.

9. Czy aby uzyskać wizę turystyczną muszę mieć Voucher turystyczny, jak mogę go uzyskać?

Tak Voucher turystyczny jest obowiązkowy. Nasza firma wystawi go na podstawie opłaconej rezerwacji hotelu w Uzbekistanie. Koszt Voucheru wynosi 300 zł brutto. Aby uzyskać Voucher załącz skan opłaconej rezerwacji podczas wypełniania wniosku do Uzbekistanu on-line.

10. Co grozi mi w przypadku, gdy opłaciłem rezerwację hotelu w Uzbekistanie, ale się w nim nie pojawiłem?

Jeśli nie pojawisz się w hotelu z rezerwacji, przy wyjeździe może ci grozić wysoka kara finansowa sięgająca nawet 2 000 USD.

11. Od kiedy do kiedy moja wiza do Uzbekistanu jest ważna?

Wiza jest ważna według dat podanych we wniosku wizowym.

12. Czy na wizie turystycznej mogę jechać na targi do Uzbekistanu.

Tylko pod warunkiem, że nie jesteś wystawcą. Jeśli jedziesz jako zwiedzający, to jak najbardziej wiza turystyczna wystarczy.

13. Chcę jechać do Uzbekistanu, ale nie pracuję, czy mogę mieć problemy z uzyskaniem wizy?

Zaświadczenie o zatrudnieniu lub nauce, jest wymagane w celu weryfikacji zdolności finansowej. Jeśli nie jesteś zatrudniony, ale jesteś emerytem lub rencistą, należy załączyć ksero legitymacji.

Doświadczenie

Z powodzeniem świadczymy szeroko zakrojone usługi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynależność do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancją naszej rzetelności i jakości.

Technologia

Nasze usługi są dostępne na wszystkich urządzeniach przenośnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Kraków 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Wysoka jakość usług oraz kompetencja, pozwala nam na wyrażenie opinii, że Aina Travel to godny partner do nawiązania współpracy.
B.P. Herodot

Najpopularniejsza strona wizowa

Jesteśmy najpopularniejszym serwisem pośrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 01.04.2016

Płatności

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Afiliacja wizowa

Bezpłatna Afiliacja Wizowa, to forma współpracy pomiędzy aina.pl a właścicielami witryn internetowych... więcej

© 2005 - 2016 Aina Travel Sp. z o.o. - Sereno Fenn'a 14/1 31-143 Kraków - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony - O nas + Opinie o Aina Travel

Projekt siedziby naszego biura wykonało: MOTIFO - Projektowanie Wnętrz.