Aina Travel Sp. z o.o. zmienia adres biura w Krakowie.
Od 2 listopada widzimy się na ul. Ślusarskiej 6 lok. 4 w Krakowie.
Zapraszamy serdecznie.

Wiza do Uzbekistanu w 3 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u nas! Bezproblemowo. Bezbłędnie. Bezpiecznie.

Dostarcz dokumenty

Możesz zamówić kuriera na naszej stronie lub dostarczyć we własnym zakresie.

Twoja wiza jest gotowa

Gwarantujemy Ci uzyskanie wizy na czas.

Lonely Planet poleca aina.pl. Figurujemy jako firma, przez którą w łatwy sposób można wyrobić wizę.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
      
Typ wizy

Opis:
- turystyka, zwiedzanie.

Ważność wiz:
- wg dat zaznaczonych we wniosku.

Czas wyrabiania
    

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Wybierasz się do Uzbekistanu w 2018? Wybierz właściwą wizę ze względu na charakter Twojego wyjazdu. Jeśli jedziesz pozwiedzać, odwiedzić rodzinę, znajomych lub na targi branżowe, wybierz wizę turystyczną 30-dniową; jeśli jedziesz spotkać się z kontrahentami lub podpisać umowę, wybierz wizę biznesową 30- lub 180-dniową; a jeśli w Uzbekistanie będziesz tylko przejazdem, wybierz wizę tranzytową 24- lub 72-godzinną. W zależności od charakteru Twojego wyjazdu, możesz ubiegać się o wizę upoważniającą do jednokrotnego, dwukrotnego lub wielokrotnego przekraczania granicy Uzbekistanu. Możesz też wybrać e-wizę do Uzbekistanu, a dokument upoważniający do wjazdu na terytorium tego kraju otrzymasz na adres mailowy. Zaznacz wybraną wizę i kliknij przycisk “Aplikuj o Wizę” aby przejść do wniosku wizowego online do Uzbekistanu.
Cena wizy
Pośrednictwo:
155 PLN
Opłata konsularna:
60 USD
Razem: 398 PLN

Potrzebujesz pomocy?

Zadaj pytanie
Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
  • Paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży
  • Kopia / scan strony ze zdjęciem z paszportu
  • 2 x Wypełniony wniosek wizowy (Kliknij przycisk Wypełnij wniosek on line)
  • 2 x zdjęcie paszportowe (aktualne) - pobierz wymagania dot. zdjęcia
  • Potwierdzenie zatrudnienia od pracodawcy lub nauki (od szkoły, uniwersytetu), w przypadku działalności gospodarczej zaświadczenie o prowadzeniu działalności gospodarczej w j. angielskim lub rosyjskim
  • Rezerwacja lotnicza (jeśli posiadasz)
  • Rezerwacja hotelowa
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo do: odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności oraz zmiany terminu ważności wizy, bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych pracy konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od następnego dnia po otrzymaniu, przez naszego pracownika, wszystkich niezbędnych dokumentów do przyznania wizy.
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 65 zł


Często zadawane pytania: Wiza do Uzbekistanu

1. Staram się o wizę do Uzbekistanu w celach turystycznych, o jaką wizę powinienem się ubiegać?

Oczywiście o wizę turystyczną. W zależności od długości pobytu masz do wyboru wizę 7-,15-, 30-dniową. Uprawniają one do jednokrotnego lub dwukrotnego wjazdu do Uzbekistanu. Możesz też ubiegać się o e-wizę 30-dniową, która upoważnia do jednokrotnego przekroczenia granicy.

2. Staram się o wizę do Uzbekistanu, jadę w celach biznesowych, jaką wizę powinienem wybrać?

Należy ubiegać się o wizę biznesową. Do wyboru, w zależności od potrzeb, powinieneś się starać o wizę 7-, 15-, 30-dniową. Uprawniają one do jednokrotnego lub dwukrotnego wjazdu do Uzbekistanu. A jeśli Twoje zaproszenie zawiera informacje o częstszych podróżach, powinieneś starać się o wizę wielokrotną 180-dniową.

3. Mam zamiar przejeżdżać przez Uzbekistan, czy mogę starać się o wizę tranzytową?

Tak, w tym przypadku masz do wyboru wizę jednokrotną 24- lub 72-godzinną lub dwukrotną 72-godzinną. Wydawana jest ona na podstawie wizy do kraju docelowego Twojej podróży.

4. Jakie dokumenty powinienem dostarczyć w przypadku wizy turystycznej do Uzbekistanu?

Przygotuj następujące dokumenty do wizy turystycznej:

  • Paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży
  • Kopię lub skan strony ze zdjęciem z paszportu
  • 2 wypełnione wnioski wizowy przez nasza stronę
  • 2 zdjęcia paszportowe
  • Potwierdzenie zatrudnienia od pracodawcy lub zaświadczenie o nauce (ze szkoły, uniwersytetu), a w przypadku prowadzenia własnej działalności gospodarczej, zaświadczenie o jej prowadzeniu w j. angielskim lub rosyjskim
  • Poparcie wizowe, które należy samodzielnie załatwić

5. Jakie dokumenty powinienem dostarczyć w przypadku wizy biznesowej do Uzbekistanu?

Dokumenty wymagane do wizy biznesowej są takie same jak do wizy turystycznej ale zamiast poparcia wizowego należy dostarczyć zaproszenie wystawione przez służby konsularne (wydane przez Departament Służby Konsularnej Ministerstwa Spraw Zagranicznych, przez przedstawicielstwa MSZ Uzbekistanu lub przez terenowe organy spraw wewnętrznych OWIR).

6. Jakie dokumenty powinienem dostarczyć w przypadku wizy tranzytowej przez Uzbekistan?

Dokumenty do wizy tranzytowej są takie same jak do wizy turystycznej (bez poparcia wizowego), jednakże dodatkowo należy przedstawić kserokopię ważnego biletu na pociąg przejeżdżający przez teren Uzbekistanu (podróż koleją) oraz kserokopię wizy ważnej dla wjazdu do państwa trzeciego (np. Kazachstan, Kirgistan etc.)

7. Czy wymagane jest ubezpieczenie do Uzbekistanu?

Ubezpieczenie nie jest wymagane do uzyskania wizy, natomiast w przypadku każdego wyjazdu zalecamy wykupić polisę, która pokryje ewentualne koszty leczenia.

Ubezpieczenie podróży

8. Jak długo trwa proces wizowania do Uzbekistanu?

Czas wizowania trwa zwykle 8 dni. W sezonie czas wyrobienia wizy może wydłużyć się o kilka dni. W przypadku e-wizy do Uzbekistanu, dokument otrzymasz po ok. 3-4 dniach roboczych.

9. Czy aby uzyskać wizę turystyczną muszę mieć Voucher turystyczny, jak mogę go uzyskać?

Nie, Voucher turystyczny nie jest obecnie wymagany.

10. Co grozi mi w przypadku, gdy opłaciłem rezerwację hotelu w Uzbekistanie, ale się w nim nie pojawiłem?

Jeśli nie pojawisz się w hotelu z rezerwacji, przy wyjeździe może ci grozić wysoka kara finansowa sięgająca nawet 2 000 USD.

11. Od kiedy do kiedy moja wiza do Uzbekistanu jest ważna?

Wiza jest ważna według dat podanych we wniosku wizowym.

12. Czy na wizie turystycznej mogę jechać na targi do Uzbekistanu.

Tylko pod warunkiem, że nie jesteś wystawcą. Jeśli jedziesz jako zwiedzający, to jak najbardziej wiza turystyczna wystarczy.

13. Chcę jechać do Uzbekistanu, ale nie pracuję, czy mogę mieć problemy z uzyskaniem wizy?

Zaświadczenie o zatrudnieniu lub nauce, jest wymagane w celu weryfikacji zdolności finansowej. Jeśli nie jesteś zatrudniony, ale jesteś emerytem lub rencistą, należy załączyć ksero legitymacji.

14. Jakie dokumenty powinienem dostarczyć w przypadku e-wizy turystycznej do Uzbekistanu?

W tym przypadku wystarczy, że po wypełnieniu wniosku wizowego na aina.pl załączysz skan strony paszportowej ze zdjęciem oraz skan aktualnego zdjęcia paszportowego.

15. Otrzymałem e-wizę, jak powinienem okazać ją na granicy

Na granicy, e-wizę możesz okazać w formie wydrukowanej lub elektronicznej.

Opinie



Doświadczenie

Z powodzeniem świadczymy szeroko zakrojone usługi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynależność do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancją naszej rzetelności i jakości.

Technologia

Nasze usługi są dostępne na wszystkich urządzeniach przenośnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Kraków 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Wysoka jakość usług oraz kompetencja, pozwala nam na wyrażenie opinii, że Aina Travel to godny partner do nawiązania współpracy.
B.P. Herodot

Najpopularniejsza strona wizowa

Jesteśmy najpopularniejszym serwisem pośrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 06.01.2018

Płatności

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Współpraca z biurami podróży

Prowadzisz biuro podróży lub organizujesz wyprawy lub eskapady w najdalsze zakątki świata? Zacznij zarabiać na pośrednictwie wizowym ... więcej

© 2005 - 2018 Aina Travel Sp. z o.o. - Ślusarska 6/4 30-710 Kraków - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Polityka prywatności - Polityka cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony - O nas + Opinie o Aina Travel - Ambasady