Wizy do Wietnamu w 2 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u Nas! Wnioski wizowe on-line zapewniające podpowiedzi podczas wypełniania oraz ich weryfikację.

Twoja wiza jest gotowa!

Właściwy dokument otrzymasz na adres e-mail.

Lonely Planet poleca aina.pl. Figurujemy jako firma, przez którą w łatwy sposób można wyrobić wizę.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
    
Typ wizy

Opis:
- turystyka, zwiedzanie, biznes,
- wizyty; na targach, u rodziny / znajomych,
- sprawy prywatne.

Ważność wiz:
- 30 dni od daty podanej na wniosku wizowym.

Czas wyrabiania
    

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Planujesz wyjazd do Wietnamu w 2018? Masz do wyboru następujące typy wiz. Promesa wizowa - jest to dokument, który należy okazać po przylocie na lotnisku, aby móc otrzymać wizę. Wiza wklejana do paszportu - uzyskuje się ją w sposób tradycyjny, w tym przypadku potrzebny nam będzie Twój paszport, do którego następnie w konsulacie zostanie wklejona wiza. E-wiza - to dokument, który otrzymasz na adres e-mail. Wizę możesz wybrać ze względu na krotność wjazdów. Wizy jednokrotne upoważniają do jednego wjazdu na teren Wietnamu, natomiast wizy wielorotne do kilku wjazdów w ciągu trwania ważności wizy. Zaznacz wybraną wizę i kliknij przycisk “Wypełnij wniosek”, aby przejść do formularza wizowego online do Wietnamu.

Zanim wyjedziesz do Wietnamu

Pobierz darmowy mini-przewodnik.

Cena wizy
Pośrednictwo:
77 PLN
Promesa wizowa:
45 PLN
DODAJ

Fast track - wizę na lotnisku otrzymasz bez kolejki

Jest wymagane, DODAJ jeśli nie posiadasz

Razem: 122 PLN

Potrzebujesz pomocy?

Zadaj pytanie
Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
  • Wypełniony wniosek wizowy (Kliknij przycisk Wypełnij wniosek on-line)
  • Skan paszportu ważnego co najmniej 180 dni po planowanej dacie zakończenia podróży (strona ze zdjęciem)
  • Na podstawie promesy, po przylocie do Wietnamu, do paszportu wklejana jest wiza. Dodatkowo, na lotnisku należy uiścić opłatę w wysokości 25 USD i mieć ze sobą 2 zdjęcie paszportowe.
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo do: odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności oraz zmiany terminu ważności wizy, bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych pracy konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od następnego dnia po otrzymaniu, przez naszego pracownika, wszystkich niezbędnych dokumentów do przyznania wizy. Konsulat przyjmuje aplikacje w: poniedziałki, wtorki i środy.
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 65 zł
Ważne
  • Promesa akceptowana jest tylko na lotniskach w: Hanoi, Ho Chi Minh City i Danang. Podczas aplikacji o promesę należy z góry podać lotnisko. Tylko w zadeklarowanym porcie można przekroczyć granicę Wietnamu.
  • Czas oczekiwania na wizę na lotnisku w Wietnamie (na podstawie promesy) może wynosić ok. 2-3 godziny. Rekomendujemy wybranie wizy wklejanej do paszportu w konsulacie w Polsce.


Często zadawane pytania: Wizy do Wietnamu

1. Czym różni się „visa on arrival” od wizy wklejanej do paszportu?

”Visa on arrival” to wiza, którą uzyskuje się po przylocie na lotnisko na podstawie wcześniej otrzymanej promesy wizowej. Najpierw należy wypełnić wniosek przez naszą stronę WWW, aby zdobyć promesę wizową. Po czasie aplikacji prześlemy Ci ją na podany we wniosku adres e-mail. Po przylocie do Wietnamu, należy udać się do okienka „Visa on Arrival”, tam przedstawić wydruk, jedno bądź dwa zdjęcia paszportowe (zależy od typu promesy) i uiścić opłatę "Stamping fee" w walucie USD, a następnie wypełnić krótki formularz. Na podstawie tej procedury otrzymasz wizę. Jeśli aplikujesz o wizę do Wietnamu wklejaną do paszportu, otrzymasz ją w konsulacie w Warszawie jeszcze przed wylotem. Czas oczekiwania na wizę wydawaną na podstawie promesy na lotnisku w Wietnamie, może wynieść ok 2-3 godziny. Polecamy wybranie wizy wklejanej do paszportu, jeśli nie chcesz czekać w kolejce na wietnamskim lotnisku.

2. Jakie dokumenty należy dostarczyć do wizy turystycznej/biznesowej „on arrival” do 30 dni?

W pierwszej kolejności należy wypełnić wniosek on-line na aina.pl. Dodatkowo można załączyć skan paszportu (strona ze zdjęciem) w celu weryfikacji danych wpisanych we wniosku. Nie potrzebujemy więcej dokumentów.

3. Jakie dokumenty należy dostarczyć do wizy turystycznej/biznesowej wklejanej do paszportu w konsulacie w Warszawie?

Wiza turystyczna/biznesowa:

  • wniosek wizowy, który wypełniłeś na naszej stronie
  • paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży
  • 1 x zdjęcie paszportowe (aktualne)

4. Jak dostarczyć dokumenty do wietnamskiej wizy?

W przypadku e-wizy dokumenty wraz z wymaganymi danymi można załączyć podczas wypełniania wniosku wizowego na naszej stronie WWW lub przesłać je mailem. Po wyrobieniu e-wizy odeślemy ją na adres e-mail podany we wniosku. W przypadku wizy (Promesa --> wiza wklejana na lotnisku) procedura wygląda identycznie jak w przypadku e-wizy. Najlepszym sposobem na podanie danych jest wypełnienie wniosku wizowego on-line na naszej stronie. Na samym dole wniosku znajduje się informacja o możliwości załączenia skanu paszportu (lub zdjęcia wykonanego np.: telefonem). W przypadku wizy wklejanej w konsulacie będziemy potrzebować paszportu, który należy dostarczyć do jednego z naszych biur. Najlepszym sposobem dostarczenia dokumentu, który zaoszczędzi czas, będzie zamówienie kuriera. Jest to możliwe w następnym kroku po wypełnieniu wniosku wizowego on-line. Dokumenty możesz też przynieść osobiście lub przez upoważnioną do tego osobę.

5. Chciałbym pojechać na targi branżowe do Wietnamu, ale nie będę się na nich wystawiał. Jaką wizę powinienem wybrać?

Zwiedzanie targów branżowych jest traktowane jako wizyta w celu turystycznym, więc w tym wypadku wystarczy wiza turystyczna.

6. Czy wymagane jest ubezpieczenie do Wietnamu?

Ubezpieczenie nie jest wymagane do uzyskania wizy. Natomiast w przypadku każdego wyjazdu zalecamy wykupić ubezpieczenie, które pokryje przynajmniej koszty leczenia za granicą.

Ubezpieczenie turystyczne do Wietnamu możesz kupić online tutaj.

7. Na jaki okres wydawana jest wiza do Wietnamu? Nie znam jeszcze dokładnej daty pobytu?

Wiza wydawana jest na podstawie dat wskazanych we wniosku. Jeśli nie znasz dokładnego terminu pobytu, postaraj się podać przybliżone daty. Pamiętaj, że wiza turystyczna może być wydana maksymalnie na okres do 85 dni!

8. Pilnie potrzebuję wizy do Wietnamu wklejanej do paszportu, jak najszybciej będę to mógł załatwić?

W takim przypadku można wnioskować o wydanie wizy w trybie ekspresowym, który trwa obecnie 2 dni robocze pracy konsulatu (liczone od momentu dostarczenia do nas kompletu dokumentów).

9. Staram się o wizę biznesową, czy wymagane zaproszenie z firmy wietnamskiej musi być dostarczone w oryginale?

Nie musi być dostarczone w oryginale. Należy jednak pamiętać, by kopię wykonać w kolorze i by była dobrej jakości. Firma zapraszająca z Wietnamu musi potwierdzić zaproszenie w wietnamskim Wydziale ds. Imigracji, który następnie przesyła potwierdzone zaproszenie do Ambasady w Polsce. Dzięki temu można ubiegać się o wizę na podstawie kopii. Zaproszenie powinno zawierać cel wizyty, dane osoby udającej się do Wietnamu, prośbę o wydanie wizy biznesowej oraz daty pobytu w Wietnamie. Zaproszenie należy wystawić w języku wietnamskim.

10. Czy każdy aplikujący o promesę wizową otrzyma ją?

Z uzyskaniem promesy wizowej do Wietnamu będą miały problemy głównie osoby posiadające okres ważności paszportu poniżej 6 miesięcy, osoby poszukiwane przez policję lub znajdujące się na liście osób podejrzanych, a także Ci, którzy naruszyli już wcześniej przepisy imigracyjne. W pozostałych przypadkach jednak z promesą nie powinno być problemu. Pamiętaj jednak, że o wydaniu dokumentu decyduje przede wszystkim Konsul.

11. Mam już promesę wizową, kiedy mogę wjechać do Wietnamu?

Wjazd na teren Wietnamu jest możliwy w okresie podanym na promesie wizowej, czyli pomiędzy datą wjazdu, a datą wyjazdu.

12. Posiadam promesę wizową, jak długo po przylocie będę oczekiwał na wizę?

Procedura wydania wizy na lotnisku zajmuje od kilkunastu minut do 2-3 godzin. Ponieważ coraz więcej osób korzysta z tego sposobu wyrabiania dokumentów pozwalających na wjazd do Wietnamu, czas oczekiwania na wizę na lotnisku wydłużył się. Dlatego zalecamy, by zaraz po przylocie udać się do okienka VISA ON ARRIVAL / LANDING VISA, aby jak najszybciej rozpocząć procedurę wizową.

13. Czym różni się wiza jednokrotna od wizy wielokrotnej?

Wiza jednokrotna upoważnia do jednego wjazdu na teren Wietnamu. Więc jeśli planujesz w trakcie pobytu w Wietnamie zrobić sobie wycieczkę np. do Kambodży i potem wrócić do Wietnamu, wówczas potrzebna Ci będzie wiza wielokrotna.

14. Otrzymałem promesę wizową, na której znajdują się również nazwiska innych osób, dlaczego? To jakiś błąd?

Nie, to nie jest błąd. Wietnamski Urząd Imigracyjny wystawia promesy wizowe z wszystkimi aplikantami, którzy wypełnili wnioski wizowe w danym dniu. Jest to jak najbardziej normalne i nie trzeba się martwić, że jest to błąd.

15. Kto może ubiegać się o e-wizę, obywatele jakich krajów?

Obecnie o e-wizę mogą się ubiegać obywatele z 46 krajów (w tym Polski): Argentyna, Armenia, Australia, Azerbejdżan, Białoruś, Brunei, Bułgaria, Kanada, Chile, Chiny (nie dla posiadaczy chińskich e-paszportów), Kolumbia, Kuba, Czechy, Dania, Finlandia, Francja, Niemcy, Węgry, Grecja, Indie, Niemcy, Irlandia, Włochy, Japonia, Kazachstan, Korea Południowa, Luksemburg, Mongolia, Mjanma, Holandia, Nowa Zelandia, Norwegia, Panama, Peru, Filipiny,, Rumunia, Rosja, Słowacja, Hiszpania, Timor Wschodni, Arabia Saudyjska, Wielka Brytania, USA, Urugwaj, Wenezuela

16. Na jakich przejściach granicznych jest ważna e-wiza?

Obecnie e-wiza jest ważna na następujących przejściach granicznych:
Lotniczych: Can Tho International Airport, Da Nang International Airport, Noi Bai Int Airport (Ha Noi), Phu Bai Int Airport, Phu Quoc International Airport, Cat Bi Int Airport (Hai Phong), Tan Son Nhat Int Airport (Ho Chi Minh City), Cam Ranh Int Airport (Khanh Hoa)
Lądowych: Nam Can, Song Tien, Tinh Bien, Xa Mat, Mong Cai, Moc Bai, Lao Bao, Ha Tien, Huu Nghi, Cau Treo, Cha Lo, Bo Y, Lao Cai
Portach: Ho Chi Minh City Seaport,Quy Nhin Seaport, Nha Trang Seaport, Hau Phong Seaport, Hon Gai Seaport, Da Nang Seaport, Vung Tau Seaport.

Wietnam - Najciekawsze teksty z naszego blogu

10 powodów, dla których warto odwiedzić Wietnam

Jeśli nadal zastanawiasz się czy pojechać do Wietnamu, to ma znaleźliśmy przynajmniej 10 powodów dla których warto to zrobić. Poznaj je i przekonaj się jak piękny kraj masz okazję odwiedzić, a może sam znasz inne powody, dla których marzysz o podróży do wietnamu…

Czytaj więcej

Son Doong – odkryj królestwo podziemia w Wietnamie

Brałeś kiedyś udział w ekspedycji w głąb ziemi? Jeśli nie boisz się odkrywać tego co ukryte, a przy okazji lubisz czuć adrenalinę, to poznaj najgłębszą jaskinię świata otwartą dla turystów. Co ciekawe, tę atrakcję znaleziono zupełnie przypadkiem dopiero w 2014 roku! A więc śpiesz się, zanim zdominują ją turyści z całego świata!

Czytaj więcej

Wiza do Wietnamu – „on arrival” czy tradycyjna?

Jeśli nadal masz dylemat, którą wiza do Wietnamu będzie dla Ciebie lepsza, wiza tradycyjna (wklejana w konsulacie), czy wiza typu "on arrival", to ten artykuł powinien rozwiać Twoje wątpliwości, a przynajmniej znaleźć rozwiązanie odpowiadające Twoim oczekiwaniom. Każdy z typów ma swoje plusy...

Czytaj więcej

Opinie



Doświadczenie

Z powodzeniem świadczymy szeroko zakrojone usługi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynależność do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancją naszej rzetelności i jakości.

Technologia

Nasze usługi są dostępne na wszystkich urządzeniach przenośnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Kraków 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Wysoka jakość usług oraz kompetencja, pozwala nam na wyrażenie opinii, że Aina Travel to godny partner do nawiązania współpracy.
B.P. Herodot

Najpopularniejsza strona wizowa

Jesteśmy najpopularniejszym serwisem pośrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 06.01.2018

Płatności

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Współpraca z biurami podróży

Prowadzisz biuro podróży lub organizujesz wyprawy lub eskapady w najdalsze zakątki świata? Zacznij zarabiać na pośrednictwie wizowym ... więcej

© 2005 - 2018 Aina Travel Sp. z o.o. - Sereno Fenn'a 14/1 31-143 Kraków - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Polityka prywatności - Polityka cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony - O nas + Opinie o Aina Travel - Ambasady