Wizy do Wietnamu w 2 prostych krokach.

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u Nas! Wnioski wizowe on-line zapewniające podpowiedzi podczas wypełniania oraz ich weryfikację.

Twoja wiza jest gotowa!

Właściwy dokument otrzymasz na adres e-mail.

Mamy zniżki :)

- 15% taniej (pośrednictwo wizowe) dla grup powyżej 5 osób
- 30% taniej (pośrednictwo wizowe) dla grup powyżej 10 osób
- 10% taniej (pośrednictwo wizowe) dla studentów i osób poniżej 26 lat
* zniżki nie łączą się ze sobą, ani z innymi promocjami wizowymi widocznymi na stronie

Lonely Planet poleca aina.pl. Figurujemy jako firma, przez którą w łatwy sposób można wyrobić wizę.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
    
Typ wizy

Opis:
- turystyka, zwiedzanie, biznes,
- wizyty; na targach, u rodziny / znajomych,
- sprawy prywatne.

Ważność wiz:
- 30 dni od daty podanej na wniosku wizowym.

Czas wyrabiania
    

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Planujesz wyjazd do Wietnamu w 2017? Wybierz właściwą wizę ze względu na charakter Twojego wyjazdu. Jeśli chcesz otrzmać promesę, a właściwą wizę otrzymać po przylocie “on arrival”, wybierz wizę turystyczną/biznesową 30- lub 90-dniową. A jeśli chcesz otrzymać wizę tradycyjną, wklejaną w konsulacie, wybierz wizę turystyczno-biznesową 30-dniową lub biznesową 90-dniową. W zależności od charakteru Twojego wyjazdu, możesz ubiegać się o wizę upoważniającą do jednokrotnego lub wielokrotnego przekraczania granicy Wietnamu. Zaznacz wybraną wizę i kliknij przycisk “Wypełnij wniosek” aby przejść do wniosku wizowego online do Wietnamu.

Zanim wyjedziesz do Wietnamu

Pobierz darmowy mini-przewodnik.

Cena wizy
Pośrednictwo:
77 PLN
Promesa wizowa:
45 PLN
DODAJ

Fast track - wizę na lotnisku otrzymasz bez kolejki

Jest wymagane, DODAJ jeśli nie posiadasz

Razem: 122 PLN

Potrzebujesz pomocy?

Zadaj pytanie

Podoba Ci się strona? Podziel się.

Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
  • Wypełniony wniosek wizowy (Kliknij przycisk Wypełnij wniosek on line)
  • Skan paszportu (tylko strona ze zdjęciem)
  • Klient otrzymuje promesę na podstawie której, właściwa wiza wklejana jest do paszportu na lotnisku. Paszport musi byc ważny co najmniej 6 miesięcy po zakończeniu podróży. Na lotnisku przy tej wizie należy również dokonać opłaty w wysokości 25 USD, a także posiadać ze sobą jedno zdjęcie paszportowe.
  • Na lotnisku w Wietnamie są wymagane 2 zdjęcia paszportowe, aby urzędnik mógł wystawić wietnamską wizę.
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wiz liczony jest od następnego dnia po otrzymaniu przez naszego pracownika wszystkich niezbędnych dokumentów do otrzymania wizy. Konsulat przyjmuje aplikacje w poniedziałki, wtorki i środy.
  • Zrobienie rezerwacji lotniczej lub hotelowej - 65 zł
Ważne
  • Promesa on-arrival akceptowana jest tylko na lotniskach w Hanoi, Ho Chi Minh City i Danang. Podczas aplikacji z góry należy podać lotnisko i tylko w zadeklarowanym porcie można przekroczyć granicę.
  • Czas oczekiwania na wizę na lotnisku w Wietnamie (na podstawie promesy) może wynosić ok 2-3 godzin. Rekomendujemy wybranie wizy Turystyczna/Biznesowa (Wklejana w konsulacie w Polsce).

Spodobała Ci się nasza strona wizowa, a może nie jesteś z niej zadowolony/a? Będziemy wdzięczni za Twój komentarz:)

Często zadawane pytania: Wizy do Wietnamu

1. Czym różni się „visa on arrival” od wizy zwykłej?

”Visa on arrival” to wiza, którą uzyskuje się po przylocie na lotnisku na podstawie wcześniej uzyskanej promesy wizowej. Najpierw należy wypełnić wniosek przez naszą stronę, aby uzyskać promesę wizową, którą otrzymasz na adres e-mail. Po przylocie na lotnisko w Wietnamie należy udać się do okienka „Visa on Arrival”, tam przedstawić wydruk, jedno zdjęcie paszportowe i uiścić opłatę "Stamping fee" w walucie USD, a następnie wypełnić krótki formularz. Na podstawie tej procedury otrzymasz wizę właściwą. Aplikując o wizę zwykłą, otrzymasz ją w konsulacie w Warszawie i tam też jest ona wklejana do paszportu. Czas oczekiwania na wizę na lotnisku w Wietnamie może wynosić ok 2-3 godzin. Polecamy wybranie wizy zwykłej (wklejana w konsulacie w Polsce) jeśli nie chcesz czekać w kolejce na wietnamskim lotnisku.

2. Jakie dokumenty należy dostarczyć do wizy turystycznej/biznesowej „on arrival”?

W pierwszej kolejności należy wypełnić wniosek online na aina.pl. Dodatkowo można załączyć skan paszportu (strony ze zdjęciem) w celu weryfikacji danych wpisanych we wniosku. Nie potrzebujemy więcej dokumentów.

3. Jakie dokumenty należy dostarczyć do wizy turystycznej/biznesowej wklejanej do paszportu w konsulacie w Warszawie?

Wiza turystyczna/biznesowa:

  • wniosek wizowy, który wypełniłeś na naszej stronie
  • paszport ważny co najmniej 180 dni po dacie zakończenia podróży
  • 1 x zdjęcie paszportowe (aktualne)

4. Jak dostarczyć dokumenty do wietnamskiej wizy?

W przypadku wizy (Promesa --> wiza wklejana na lotnisku) dokumenty wraz z wymaganymi danymi można przesłać do nas mailem. Po wyrobieniu promesy, odeślemy ją na adres e-mail podany we wniosku. Najlepszym sposobem na podanie danych jest wypełnienie wniosku wizowego on-line na naszej stronie. Na samym dole formularza jest informacja o możliwości załączenia skanu paszportu (lub zdjęcia wykonanego np.: telefonem). W przypadku wizy wklejanej w konsulacie będziemy potrzebować paszportu, który należy do nas dostarczyć. Najlepszym sposobem dostarczenia dokumentu, który zaoszczędzi czas, będzie zamówienie kuriera. Jest to możliwe w następnym kroku po wypełnieniu wniosku wizowego on-line.

5. Chciałbym pojechać na targi branżowe do Wietnamu, ale nie będę się na nich wystawiał. Jaką wizę powinien wybrać?

Zwiedzanie targów branżowych jest traktowane jako wizyta w celu turystycznym, więc w tym wypadku wystarczy wiza turystyczna.

6. Czy wymagane jest ubezpieczenie do Wietnamu?

Ubezpieczenie nie jest wymagane do uzyskania wizy, natomiast w przypadku każdego wyjazdu zalecamy wykupić ubezpieczeni, które pokryje przynajmniej koszty leczenia za granicą.

Ubezpieczenie turystyczne do Wietnamu możesz kupić online tutaj.

7. Na jaki okres wydawana jest wiza do Wietnamu, gdyż nie znam jeszcze dokładnej daty pobytu?

Wiza wydawana jest na podstawie dat podanych we wniosku. Jeśli nie znasz dokładnego terminu pobytu, postaraj się podać przybliżone daty. Pamiętaj, że wiza turystyczna może być wydana maksymalnie na okres do 30 dni!

8. Pilnie potrzebuję wizy do Wietnamu wklejanej do paszportu w konsulacie, jak najszybciej będę to mógł załatwić?

W takim przypadku można wnioskować o wydanie wizy w trybie ekspresowym, który trwa obecnie 2 dni robocze (liczone od momentu dostarczenia do nas kompletu dokumentów), czyli np. składając wniosek w poniedziałek odbierzemy wizę w środę.

9. Staram się o wizę biznesową, czy wymagane zaproszenie z firmy wietnamskiej musi być dostarczone w oryginale?

Nie musi być dostarczone w oryginale. Należy jednak pamiętać, by kopię wykonać w kolorze i by była dobrej jakości. Firma zapraszająca z Wietnamu musi potwierdzić zaproszenie w wietnamskim Wydziale ds. Imigracji, który następnie przesyła potwierdzone zaproszenie do Ambasady w Polsce. Dzięki temu można ubiegać się o wizę na podstawie kopii. Zaproszenie powinno zawierać cel wizyty, dane osoby udającej się do Wietnamu, prośbę o wydanie wizy biznesowej oraz daty pobytu w Wietnamie. Zaproszenie należy wystawić w języku wietnamskim.

10. Czy każdy aplikujący o promesę wizową otrzyma ją?

Z uzyskaniem promesy wizowej do Wietnamu będą miały problemy głownie osoby posiadające okres ważności paszportu poniżej 6 miesięcy, osoby poszukiwane przez policję lub znajdujące się na liście osób podejrzanych, a także Ci, którzy naruszyli już wcześniej przepisy imigracyjne. W pozostałych przypadkach jednak z promesą nie powinno być problemu. Pamiętaj jednak, że o wydaniu dokumentu decyduje przede wszystkim Konsul.

11. Mam już promesę wizową, kiedy mogę wjechać do Wietnamu?

Wjazd na teren Wietnamu jest możliwy w okresie podanym na promesie wizowej, czyli pomiędzy datą wjazdu, a datą wyjazdu.

12. Posiadam promesę wizową, jak długo po przylocie będę oczekiwał na wizę?

Procedura wydania wizy na lotnisku zajmuje od kilkunastu minut do 2-3 godzin. Ponieważ coraz więcej osób korzysta z tego sposobu wyrabiania dokumentów pozwalających na wjazd do Wietnamu, czas oczekiwania na wizę na lotnisku wydłużył się. Dlatego zalecamy, by zaraz po przylocie udać się do okienka VISA ON ARRIVAL / LANDING VISA, aby jak najszybciej rozpocząć procedurę wizową.

13. Czym różni się wiza jednookrotna od wizy wielokrotnej?

Wiza jednokortna upoważnia do jednego wjazdu na tren Wietnamu. Więc jeśli planujesz w trakcie pobytu w Wietnamie zrobić sobie wycieczkę np. do Kambodży i potem wrócić do Wietnamu, wówczas potrzebna Ci będzie wiza wielokrotna.

14. Otrzymałem promesę wizową, na której znajdują się również nazwiska innych osób, dlaczego? To jakieś błąd?

Nie, to nie jest błąd. Wietnamski Urząd Imigracyjny wystawia promesy wizowe z wszystkimi alikantami, którzy wypełnili wnioski wizowe w danym dniu. Jest to jak najbardziej normalne i nie trzeba się martwić, że jest to błąd.

Wietnam - Najciekawsze teksty z naszego blogu

Wiza do Wietnamu – „on arrival” czy tradycyjna?

Jeśli nadal masz dylemat, którą wiza do Wietnamu będzie dla Ciebie lepsza, wiza tradycyjna (wklejana w konsulacie), czy wiza typu "on arrival", to ten artykuł powinien rozwiać Twoje wątpliwości, a przynajmniej znaleźć rozwiązanie odpowiadające Twoim oczekiwaniom. Każdy z typów ma swoje plusy...

Czytaj więcej

Doświadczenie

Z powodzeniem świadczymy szeroko zakrojone usługi turystyczne od 2005 roku.

Rzetelna firma

Przynależność do Polskiej Izby Turystyki od 2007 roku jest gwarancją naszej rzetelności i jakości.

Technologia

Nasze usługi są dostępne na wszystkich urządzeniach przenośnych oraz stacjonarnych.

Kontakt

Warszawa 22 828 13 04

Kraków 12 422 22 09

Gdynia 58 350 06 38

Referencje

Wysoka jakość usług oraz kompetencja, pozwala nam na wyrażenie opinii, że Aina Travel to godny partner do nawiązania współpracy.
B.P. Herodot

Najpopularniejsza strona wizowa

Jesteśmy najpopularniejszym serwisem pośrednictwa wizowego w Polce.

Według Alexa Rank z dnia 01.04.2016

Płatności

W biurach w Krakowie i Warszawie akceptujemy karty płatnicze i kredytowe, a także gotówkę. Wystawiamy również faktury VAT... więcej

     

Afiliacja wizowa

Bezpłatna Afiliacja Wizowa, to forma współpracy pomiędzy aina.pl a właścicielami witryn internetowych... więcej

© 2005 - 2016 Aina Travel Sp. z o.o. - Sereno Fenn'a 14/1 31-143 Kraków - ul. Nowogrodzka 31 pok. 324 00-511 Warszawa - Cookies - Regulamin - Blog - Mapa strony - O nas + Opinie o Aina Travel

Projekt siedziby naszego biura wykonało: MOTIFO - Projektowanie Wnętrz.