2 proste kroki aby uzyskać Wizy do USA

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u Nas! Wnioski wizowe on-line zapewniające podpowiedzi podczas wypełniania oraz ich weryfikację.

Spotkanie w ambasadzie

Zostałeś umówiony na rozmowę z konsulem. Szczegóły odnosnie spotkania otrzymasz na adres e-mail.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
  
Typ wizy

Opis:
- turystyka, zwiedzanie,
- wizyty u rodziny / znajomych,
- sprawy prywatne.

Ważność wiz:
- 10 lat. Konsulat USA może skrócić okres ważności wizy.

Czas wyrabiania
    

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Wybierasz się do USA w 2015? Wybierz właściwą wizę ze względu na charakter Twojego wyjazdu. Jeśli jedziesz pozwiedzać, odwiedzić rodzinę, znajomych lub w sprawach prywatnych, wybierz wizę turystyczno-rodzinną 10-letnią; jeśli jedziesz spotkać się z kontrahentami lub podpisać umowę, wybierz wizę biznesową 10-letnią; jeśli jedziesz uczyć się na uniwersytecie w Stanach Zjednoczonych; a jeśli masz mniej niż 14 lat, wybierz wizę dla dzieci 10-letnią. Niezależnie od charakteru Twojego wyjazdu, możesz ubiegać się o wizę upoważniającą do wielokrotnego przekraczania granicy USA. Zaznacz wybraną wizę i kliknij przycisk “Wypełnij wniosek” aby przejść do wniosku wizowego online do USA.
Cena wizy
PROMOCJA!
Pośrednictwo:
295.2 PLN 282.9 PLN
Razem: 282.9 PLN
Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
Ważne
  • Należy dokonać opłaty konsularnej w Placówce Banku Pocztowego w wysokości 160$ (przeliczane na złotówki według aktualnego kursu Ambasady ok. 590 zł) - aktualny druk opłaty wizowej zostanie przesłany przez biuro.
  • Czas oczekiwania na spotkanie na rozmowę z konsulem (w zależności od sezonu, zazwyczaj 2-7 dni). Każdy klient otrzymuje instrukcje, w jaki sposób rozmawiać z konsulem oraz dostaje od nas informacje o terminie spotkania. Przygotowujemy wszelkie potrzebne dokumenty i wysyłamy do klienta mailem lub wydrukowane pocztą.

    Nasza pomoc obejmuje:

    • ustalenie odpowiedniej kategorii wizowej
    • przygotowanie niezbędnej dokumentacji do ubiegania się o wizę amerykańską
    • wypełnienie elektronicznych wniosków wizowych
    • umówienie na rozmowę z konsulem
    • konsultacje jak zachować się podczas rozmowy z konsulem USA
    • wszelkie potrzebne dokumenty przesyłamy do klienta wydrukowane pocztą lub mailem.

Spodobała Ci się nasza strona wizowa, a może nie jesteś z niej zadowolony/a? Będziemy wdzięczni za Twój komentarz:)

Często zadawane pytania: Wizy do USA

1. Czy osoba, która była karana może ubiegać się o wizę do Stanów Zjednoczonych

Tak, każda osoba może ubiegać się o wizę do USA, natomiast decyzję o jej przyznaniu podejmuje konsul. Osoba, która była karana, powinna zabrać ze sobą na rozmowę o przyznanie wizy zaświadczenie o niekaralności oraz wyrok sądu przetłumaczony przez tłumacza przysięgłego na język angielski.

2. Czy mając paszport tymczasowy można ubiegać się o wizę do USA?

Tak, wizę do Stanów Zjednoczonych można wyrobić również w paszporcie tymczasowym. Paszport powinien być ważny minimum na pół roku od planowanej daty powrotu z USA.

3. Skończyła mi się ważność paszportu, w którym mam ważną wizę do USA. Czy jest możliwość przeklejenia wizy do nowego paszportu?

Jeśli stary paszport stracił ważność, a jest w nim wklejona ważna wiza do USA, to podróżuje się z dwoma paszportami (starym i nowym).

4. Jak długo czeka się na wizę do USA?

Nasze pośrednictwo wizowe do Stanów Zjednoczonych przewiduje czas 3-ech dni roboczych od momentu otrzymania kompletu dokumentów. Po dokonaniu aplikacji, umawiamy na rozmowę z konsulem na wolny termin. Zwykle jest to okres od 2 do 7 dni roboczych. W okolicach świąt i wakacji okres ten się wydłuża do około 2 tygodni. Decyzja o zgodzie na wjazd do USA jest podejmowana podczas rozmowy z konsulem. Jeśli decyzja jest pozytywna, to paszport zostaje w konsulacie zwykle na 5 dni roboczych od daty rozmowy. Po tym czasie jest odsyłany.

5. Jakie są najczęstsze przyczyny odmowy wizy do USA?

Przy rozpatrywaniu wniosku o wizę do Stanów Zjednoczonych, brane są pod uwagę więzi aplikanta ze swoim krajem (np. rodzina, praca) oraz przestrzeganie terminów pobytu podczas wcześniejszych wyjazdów. Problemy z pozytywnym rozpatrzeniem wniosku mogą mieć osoby bezrobotne, osoby samotne nieposiadające rodziny oraz osoby, które będąc kiedyś w USA przekroczyły termin dozwolonego pobytu.

6. Czy jak mam wykupiony bilet lotniczy lub wycieczkę do Stanów Zjednoczonych to na pewno dostanę wizę?

Wykupienie biletów lub wycieczki do USA nie stanowi gwarancji otrzymania wizy! Ambasada wręcz nie zaleca kupowania biletów/wycieczek przed uzyskaniem decyzji o przyznaniu wizy.

7. Jakie zdjęcie wymagane jest do wizy do USA?

Do aplikacji o wizę do Stanów Zjednoczonych wystarczy zdjęcie w formie elektronicznej, natomiast na rozmowę należy zabrać zdjęcie w formie papierowej.

Wymogi dotyczące zdjęcia w formie elektronicznej

  • format JPG
  • minimalny rozmiar 600x600 pikseli
  • maksymalny rozmiar 1200x1200 pikseli
  • plik o maksymalnej wielkości 240 kB

Wymogi dotyczące fotografii:

  • zdjęcie aktualnie ( z ostatnich 6 miesięcy)
  • wymiary – kwadrat o boku 5 x 5 cm
  • tło – białe lub inne jasne jednolite
  • twarz na zdjęciu musi mieć 3 cm (od czubka głowy do podbródka)
  • wzrok i twarz skierowane prosto w obiektyw aparatu
  • uszy widoczne
  • nie można fotografować się w ciemnych okularach
  • nie można fotografować się w nakryciu głowy, chyba że nakrycie noszone jest z powodów religijnych, jednak nawet w takim przypadku cała twarz musi być widoczna

8. Jak długo ważna jest wiza turystyczna i biznesowa do USA?

Jeśli konsul pozytywnie rozpatrzy wniosek wizowy do Stanów Zjednoczonych, wydaje tzw. promesę wizową. O jej długości decyduje konsul, ale najczęściej wydawana jest na 10 lat i upoważnia do wielokrotnego przekraczania granicy. Na podstawie promesy wizowej do paszportu zostaje wbijana pieczątka z wizą dopiero na lotnisku w USA, dopiero tam Urzędnik Imigracyjny podejmuje ostateczną decyzję o wjeździe i długości pobytu (maksymalnie na okres 6 miesięcy).

9. Jak długo powinien być ważny paszport, aby ubiegać się o wizę do USA?

Aby ubiegać się o wizę do Stanów Zjednoczonych, paszport powinien być ważny minimum 6 miesięcy od daty planowanego powrotu.

10. Jak wygląda wiza amerykańska w paszporcie?

Zdjęcie

Wiza amerykańska w paszporcie.