3 proste kroki aby uzyskać Wizy na Białoruś

Wypełnij wniosek on-line

Tylko u nas! Bezproblemowo. Bezbłędnie. Bezpiecznie.

Dostarcz dokumenty

Możesz zamówić kuriera na naszej stronie lub dostarczyć we własnym zakresie.

Twoja wiza jest gotowa

Gwarantujemy Ci uzyskanie wizy na czas.

Wybierz wizę najlepiej pasującą do Twoich potrzeb

Krotność wizy
      
Typ wizy

Opis:
- biznes, wizyty na targach, rozmowy handlowe.

Ważność wiz:
- wg. dat podanych na wniosku,
- do 30 dni pobytu.

Czas wyrabiania
    

Nie wiesz jaką wizę potrzebujesz? Przeczytaj tą podpowiedź.

Wyjeżdżasz na Białoruś w 2015 roku? Sprawdź którą wizę powinieneś wybrać. Dla osób planujących wyjazd na targi lub w sprawach biznesowych przeznaczona jest wiza biznesowa 30-dniowa. W przypadku gdy chcesz odwiedzić znajomych lub rodzinę wybierz wizę prywatną 30-dniową. Wyjazdy w celu zwiedzania Białorusi dotyczą wizy turystycznej 14-dniowej. Gdy Białoruś jest tylko krajem przejazdowym np. do Rosji Wypełnij wniosek tranzytową, ale pamiętaj, że jest ona ważna tylko dwa dni. Do dyspozycji masz wizy 1-, 2- lub wielokrotne które w zależności od krotności upoważniają do określonej ilości przekroczenia granicy. Zaznacz wybrane właściwości i kliknij przycisk Wypełnij wniosek aby przejść do białoruskiego wniosku wizowego online.
Cena wizy
Pośrednictwo:
127 PLN
Opłata konsularna:
25 EUR
Razem: 233 PLN
Sprawdź jakich dokumentów będziesz potrzebował
  • Paszport ważny co najmniej 90 dni po dacie zakończenia podróży
  • Wypełniony wniosek wizowy
  • 1 x zdjęcie paszportowe (aktualne - maks. 6-miesięczne) - pobierz wymagania dot. zdjęcia
  • Obowiązkowe ubezpieczenie na czas ważności wizy. Konsulat akceptuje następujące towarzystwa ubezpieczeniowe: Signal Iduna, Axa, Europa. Ubezpieczenie możesz wykupić w kolejnym kroku na naszej stronie.
  • Skan zaproszenia od firmy białoruskiej - pobierz wzór zaproszenia
Dodatkowe informacje
  • Konsulat ma prawo odmowy wydania wizy, zmiany wnioskowanej krotności, zmiany terminu ważności wizy bez podania przyczyny.
  • Czas wyrabiania wiz podano w dniach roboczych konsulatu. Czas wyrabiania wizy liczony jest od momentu otrzymania przez naszego pracownika wszystkich niezbędnych dokumentów.
  • W przypadku konieczności wizowania paszportów w innym mieście, niż miejsce składania dokumentów należy doliczyć 2 dni na przesyłki kurierskie. Szczególnie w przypadku wiz w trybie SuperEkspres.

Spodobała Ci się nasza strona wizowa, a może nie jesteś z niej zadowolony/a? Będziemy wdzięczni za Twój komentarz:)

Często zadawane pytania: Wizy na Białoruś

1. Co potrzebuję żeby wyrobić wizę na Białoruś, aby odwiedzić znajomych?

Jeśli wybierasz się na Białoruś, aby odwiedzić znajomych, należy starać się o wizę prywatną.

Aby ją wyrobić należy przedstawić następujące dokumenty:

  • prawidłowo wypełniony i podpisany wniosek wizowy
  • ważny paszport
  • aktualne zdjęcia paszportowe (z ostatnich 6 miesięcy)
  • ksero paszportu osoby zapraszającej z Białorusi (pierwsza strona oraz strona z zameldowaniem);
  • ubezpieczenie na czas podróży (respektowane są tylko polisy wystawiane przez towarzystwa Signal Iduna, Axa, Europa). Ubezpieczenie możesz wykupić za naszym pośrednictwem podczas składania wniosku.

2. Jak długo zajmuje wyrobienie wizy na Białoruś?

Wizę białoruską możemy wyrobić w dwóch trybach. W trybie standardowym to okres 5 dni roboczych, a w trybie ekspresowym 2 dni robocze. Czas wyrabiania wizy liczony jest od momentu złożenia dokumentów do Konsulatu. Są one składane nastepnego dnia roboczego, po otrzymaniu kompletu potrzebnych dokumnetów.

3. Jak długo mogę przebywać na Białorusi na wizie turystycznej. Czego potrzebuje żeby ją wyrobić?

Maksymalny czas pobytu na wizie turystycznej na Białoruś wynosi 14 dni.

Do wyrobienia wizy potrzebne są:

  • poprawnie wypełniony i podpisany wniosek wizowy
  • ważny paszport
  • aktualne zdjęcia paszportowe (z ostatnich 6 miesięcy)
  • ubezpieczenie na czas podróży (respektowane są tylko polisy wystawiane przez towarzystwa Signal Iduna, Axa, Europa, ubezpieczenie możesz wykupić za naszym pośrednictwem podczas składania wniosku)
  • voucher turystyczny (jeśli nie masz vouchera, możesz go wyrobić za naszym pośrednictwem)

4. Ile razy mogę wjechać na Białoruś na podstawie wizy?

Ilość wjazdów określamy we wniosku wizowym, ale to konsulat ostatecznie decyduje o krotności wizy. Wizy turystyczne uprawniają do 1 wjazdu a wizy biznesowe mogą być jedno-/dwu- i wielokrotne.

5. Czy muszę oddać paszport, kiedy składam wniosek o wizę białoruską?

Tak, paszport jest potrzebny, ponieważ wiza jest do niego wklejana.

6. Chciałbym aplikować o wizę wielokrotną na rok na Białoruś, czy wypis z rejestru działalności gospodarczej firmy z Białorusi musi być w oryginale?

Ubiegając się o wizę wielokrotną na Białoruś, trzeba złożyć wypis z rejestru działalności gospodarczej firmy z Białorusi w oryginale, jest to warunek konieczny. Dodatkowo pismo powinno być wystawione nie wcześniej, niż 3 miesiące wstecz.

7. Jak długo jest ważna wiza białoruska?

Wiza jest ważna na konkretne daty podane we wniosku. Dla bezpieczeństwa i komfortu podróży zalecamy wpisać przedział czasu o dzień dłuższy niż planowany pobyt.

8. Kiedy mogę starać się o kolejną wizę na Białoruś?

O kolejną wizę można ubiegać się po zakończeniu okresu ważności bieżącej wizy.

9. Jak długo mogę przebywać na Białorusi w ciągu roku?

Dozwolony czas łącznego pobytu w ciągu roku na terenie Białorusi to 90 dni.

10. Jak wygląda wiza na Białoruś w paszporcie?

Zdjęcie

Wiza białoruska w paszporcie.